Politika

Glavni odbora DPS: Sedmi kongres biće održan 20. juna

Glavni odbor Demokratske partije socijalista Crne Gore na današnjoj trinaestoj sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik DPS Milo Đukanović, u skladu sa Statutom DPS, jednoglasno je donio Odluku o sazivanju Sedmog kongresa DPS, kojom je predviđeno da Kongres bude održan 20. juna 2015. godine.
Glavni odbora DPS: Sedmi kongres biće održan 20. juna
Portal AnalitikaIzvor

-Glavni odbor je takođe usvojio i Odluku o raspisivanju izbora u opštinskim organizacijama, odnosno Odboru Glavnog grada Demokratske partije socijalista Crne Gore, Odluku o izboru predstavnika za VII Kongres Demokratske partije socijalista Crne Gore, Plan aktivnosti organa Partije na nivou države, Glavnog grada i opštinskih organa Partije u susret VII Kongresu i partijskim izborima na opštinskom nivou, kao i druga dokumenta koja se odnose na tehnički dio organizacije Kongresa, navodi se u saopštenju DPS-a, dostavljenom Portalu Analitika.

Iz DSP-a kažu da je Glavni odbor ponovio punu posvećenost svih svojih članova, simpatizera i birača ostvarenju najvažnijih prioriteta državne politike Crne Gore – dinamiziranju ekonomskog rasta u cilju unaprjeđenja životnog standarda svih građana Crne Gore i učlanjenju naše države u NATO savez.

-Na današnjoj sjednici Glavni odbor je dao punu podršku novoformiranoj koalicionoj vlasti u Herceg Novom, koju čine Demokratska partija socijalista i liste građana „Izbor“, te izrazio uvjerenje da će, nakon izbora čelnih ljudi Skupštine i Opštine Herceg Novi, vlast biti kompletirana u što kraćem roku, kako bi počela realizacija izbornog programa i koalicionog dogovora, dodaje se u saopštenju.

Glavni odbor je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima na lokalnim izborima u Herceg Novom, na kojima je DPS ostvarila pobjedu i uvećala povjerenje koje joj građani ukazuju čime je, nakon 14 godina, ponovo u mogućnosti da upravlja javnim poslovima ove opštine.  

Portal Analitika