Društvo

Crna Gora i Hrvatska u 2015 i 2016. finansiraće 16 naučnih projekata

Na osnovu Sporazuma između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Hrvatske o naučnoj i tehnološkoj saradnji, Ministarstvo nauke Crne Gore i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, usaglasili su i elektronskim putem potpisali Protokol o naučnoj i tehnološkoj saradnji između Crne Gore i Republike Hrvatske, za 2015/2016. godinu.
Crna Gora i Hrvatska u 2015 i 2016. finansiraće 16 naučnih projekata
Portal AnalitikaIzvor

Protokol reguliše administrativni okvir za realizaciju zajedničkih projekata, kao i radni program saradnje za naredni dvogodišnji period.

Mješovita crnogorsko-hrvatska komisija prihvatila je 16 zajedničkih projekata iz različitih naučnih oblasti koji će se finansirati u 2015. i 2016. godini.

Protokolom je predviđeno da strana koja šalje naučnike pokriva troškove prevoza između dvije zemlje, dok strana koja prima naučnike pokriva troškove smještaja, dnevnica i lokalnog prevoza, neophodne za realizaciju saradnje na odobrenom projektu. 

Dogovoreno je da se sljedeći konkurs za zajedničke projekte objavi najkasnije do 15. aprila 2016. godine, s tim da je 15. jun 2016. godine rok za predaju prijedloga projekata.

Portal Analitika