Politika

POPOVIĆ: LP prihvata poziv na razgovore o prelaznoj vladi

Liberalna partija prihvata poziv na zajednički sastanak na kojem će biti obrazložena Vaša inicijativa o formiranju eventualne prelazne Vlade narodnog jedinstva, navodi se u odgovoru koji je predsjednik LP Andrija Popović uputio predsjednicima DF, Miodragu Lekiću, SNP-a Srđanu Miliću, Pozitivne CG Darku Pajoviću i koordinatoru Građanskog pokreta. Žarku Rakčeviću.
POPOVIĆ: LP prihvata poziv na razgovore o prelaznoj vladi
Portal AnalitikaIzvor

- Liberalna partija kao članica Liberalne internacionale i ALDE, Saveza liberala i demokrata Evrope, svoju politiku temelji na principima dijaloga i racionalnog djelovanja u namjeri kreiranja najkvalitetnijih političkih odluka u korist građana i građanki Crne Gore i daljeg napretka i demokratskih reformi naše države. U tom smislu, vjerujemo da će te nam približiti detalje i koncepciju vaše ideje, te perspektivu i agendu koja bi rukovodila takvu prelaznu upravu u veoma značajnoj godini za našu državu, a Liberalna partija će shodno svojim programskim opredjeljenjima i politikama dalje odluke i mišljenja donijeti na najvišim organima partije – navodi se u saopštenju Popovića dostavljenom Portalu Analitika.

Inicijativu za for­miranje vlade nacionalnog je­dinstva pokrenuli su lideri DF-a Miodrag Lekić, SNP-a Srđan Milić, Pozitivne Darko Pajović, kao i koordinator Građanskog pokreta Žarko Rakčević.

Osim LP i SDP-a, poziv na razgovore dobili su i ostali konstituenti vladajuće koali­cije. Iz SDP-a su najavili da će na sastanku obrazložiti svoje sta­vove o prioritetima državne politike u ovoj godini, koji se odnose na ostvarivanje obave­za za pridruženje NATO i EU.

Poziv je poslat i Demokratskoj partiji socijalista, ali oni su saopštili da se volja građana prikazuje na izborima, te da neće prihvatiti razgovore o bilo kakvim prelaznim rješenjima koje nudi opozicija.

 

Portal Analitika