Fudbal

FSCG: Sjutra žrijeb kvalifikacionih grupa

Žrijeb kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo mladih fudbalskih reprezentacija biće održan sjutra u Nionu, a Crna Gora će biti žrijebana iz trećeg šešira, objavljeno je na zvaničnom sajtu Evropske fudbalske asocijacije (UEFA).
FSCG: Sjutra žrijeb kvalifikacionih grupa
Portal AnalitikaIzvor

U žrijebu za šampionat, koji će biti odigran 2017. godine u Poljskoj, naći će se 52 reprezentacije, podijeljene u šest šešira iz kojih će biti formirano devet grupa - sedam sa po šest i dvije sa po pet timova.

Pobjednici svih devet grupa plasiraće se na Evropsko prvenstvo, gdje ih već čeka domaćin Poljska, dok će četiri najuspješnije drugoplasirane ekipe igrati baraž za ostala dva mjesta na završnom turniru. Kvalifikacije će početi krajem marta, a biće završene početkom oktobra naredne godine.

U trećem šeširu, u kojem je i Crna Gora, nalaze se reprezentacije Turske, Slovenije, Austrije, Grčke, Škotske, Hrvatske, Norveške i Jermenije. Nosioci na žrijebu su Španija, Engleska, Italija, Njemačka, Francuska, Češka, Portugal, Holandija i Danska, iz drugog šešira biće žrijebani Rusija, Švajcarska, Švedska, Srbija, Izrael, Ukrajina, Slovačka, Rumunija i Belgija, a iz četvrtog Finska, Vels, Mađarska, Island, Bosna i Hercegovina, Gruzija, Moldavija, Republika Irska i Bjelorusija. U petom šeširu su Bugarska, Kipar, Makedonija, Litvanija, Azerbejdžan, Kazahstan, Albanija, Letonija i Estonija, a u šestom Farska Ostrva, Sjeverna Irska, Luksemburg, Malta, San Marino, Andora i Lihtenštajn.

Odlukom Izvršnog odbora Uefe, Rusija i Ukrajina ne mogu igrati u istoj grupi, a isto važi i za selekcije Azerbejdžana i Jermenije. Početak žrijeba je u devet sati po našem vremenu.

Portal Analitika