Košarka

EK: Budućnost Voli gostuje Banvitu od 18 sati

Košarkaši Budućnost Volija nastavljaju takmičenje u Evropi. U petom kolu druge faze Eurokupa igraće u gostima protiv turskog Banvita. Banvit je prvi međusobni duel u "Morači" dobio rezultatom 74:68, a današnji okršaj biće četvrti u drugoj fazi Eurokupa u posljednje četiri godine.
EK: Budućnost Voli gostuje Banvitu od 18 sati
Portal AnalitikaIzvor

Prije dvije sezone, u posljednjem dvomeču, obje ekipe upisale su pobjede pred svojim navijačima. Banvit je prvi međusobni duel dobio 89:80, dok je Budućnost u Podgorici slavila 66:50 i zahvaljujući ubjedljivijem trijumfu došla do drugog mjesta u grupi i četvrtfinala, iza Lijetuvos Ritasa, a ispred Krasnog Oktobra, Asesofta, Partizana, i Hapoela.

''Nijesmo u dobrom ritmu poslije utakmice protiv Mega Leksa, i sa tog aspekta moramo da pokažemo karakter, da odigramo mnogo bolje nego što smo u Sremskoj Mitrovici. Banvit je jako iskusan tim, pun kvaliteta, ogromnog budžeta. Veliki su favoriti. Moramo da iskoristimo taj meč da se dobro pripremimo za meč sa Zadrom koji je za nas od ogromnog značaja, i na taj način posmatramo duel sa Banvitom'', kazao je trener Igor Jovović.

Utakmica u dvorani Banvit Kara Ali Adžar počeće u 18 sati. U drugom meču te grupe Gran Kanarija će, tri sata kasnije, ugostiti Sasari. Budućnost je posljednja u Grupi H sa samo jednom pobjedom i tri poraza, turski tim ima polovičan učinak (2-2), kao i Dinamo Sasari, dok je na čelu tabele Gran Kanarija sa samo jednim porazom.

Grupa H:

Banvit - Budućnost Voli (19:00)

Gran Kanaria - Dinamo Sasari (22:00)

Portal Analitika