Tenis

Đoković: Nadal je favorit na Rolan Garosu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković ne krije da već razmišlja o Rolan Garosu, jedinom Gren slemu koji nije osvojio, ali smatra da je Rafael Nadal favorit.
Đoković: Nadal je favorit na Rolan Garosu
Portal AnalitikaIzvor

Đoković je 2015. godinu počeo na savršen način, titulom na Australijen openu, ali je Rolan Garos već godinama turnir koji mu izmiče, pa je često prioritet.

"Slagao bih kada bih rekao da ne mislim na Rolan Garos. Međutim, mislim da je Rafa Nadal najveći favorit. Nadal je izgubio samo jedan meč tu, što je rekord za sva vremena", rekao je Đoković.

Prethodnih dana Novak je slavio svoju osmu Gren slem titulu, sada se okreće nastavku sezone. 

"Moja filozofija je jednostavna, živim čvrsto s obje noge u sadašnjosti. Svi prolaze kroz fizičke krize, gube koncentraciju zbog grešaka iz prošlosti. Mentalno su stalno između prošlosti i budućnosti, a bitka treba da se vodi u sadašnjosti", rekao je Đoković. 

Federer ima 17, Nadal 14, Đoković 8, a Mari dva Gren slema. 

"Mi smo četvorica veoma dobrihtenisera i nekoliko poena odlučuje pobjednike. Vjerujem da su me Nadal i Federer, pa i Mari, učinili boljim igračem i pokazali smi šta moram da unaprijedim u igri kako bih bio na njihovom nivou. U nekoj drugoj eri bih možda imao dvocifren broj Gren slemova, ali ja sam bolji igrač zahvaljujući činjenici što su mi oni rivali", istakao je Đoković. 

Portal Analitika