Društvo

Glavni grad: Prikladnije je obilježiti godišnjicu rođenja Marka Miljanova

Iz Glavnog grada saopšteno je danas da je mnogo prikladnije obilježiti godišnjicu rođenja Marka Miljanova, nego godišnjicu smrti.
Glavni grad: Prikladnije je obilježiti godišnjicu rođenja Marka Miljanova
Portal AnalitikaIzvor

“Ne zalazeći u motive pojedinih medija i odbornika u gradskom parlamentu da ukažu na datum smrti prvog graodnačelnika Podgorice Marka Miljanova, najljubaznije im zahvaljujemo na brizi i podśećanju koje su nesebično podijelili sa cjelokupnom javnošću. Uprava Glavnog grada je veoma dobro upoznata sa svim važnim datumima iz naše bogate istorije, koje redovno i primjereno  u kontinuitetu obilježavamo. Tačno je i da je gradska uprava, u protekle dvije godine. simbolično obilježavala dan smrti Marka Miljanova, i to iz određenih razloga  u različitim vremenskim terminima, prema različitim kalendarima (prošle godine to je učinjeno 15. februara, a ne 2. februara, na koji se pozivaju pojedini mediji i kritičari)”, kaže se u reagovanju Glavnog grada.Odbornik DF-a Slaviša Čurović danas je kritikovao odluku opštine da ne obilježi godišnjicu smrti Marka Miljanova, nazvavši je sramnom.

“Cijenimo da je mnogo prikladnije obilježiti godišnjicu rođenja Marka Miljanova i na taj način odati priznanje za život i djelo prvog gradonačelnika Podgorice, što će uprava Glavnog grada i učiniti”, zaključuje se u saopštenju Glavnog grada dostavljenom Portalu Analitika.

 

 

Portal Analitika