Turizam

Otvaranje prve staze za hodanje na krpljama u NP Durmitor

U Nacionalnom parku (NP) Durmitor u petak će biti otvorena prva staza za hodanje na krpljama, saopšteno je iz Javnog preduzeća Nacionalnih parkova Crne Gore(NPCG).
Otvaranje prve staze za hodanje na krpljama u NP Durmitor
Portal AnalitikaIzvor

To preduzeće je, u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma, u okviru projekta “Razvoj staza za hodanje na krpljama” osmislilo, markiralo i postavilo signalizaciju na stazi Ski centar Savin kuk - Crno jezero – Ski centar Savin Kuk.

„Staza je markirana zimskom markacijom i pogodna za korisnike svih uzrasta. Dužina staze je 6,7 kilometara, težina je laka, vrijeme prolaza je oko dva časa, a ukupna visina uspona je 268 metara“, kaže se u saopštenju NPCG.

Oni su naveli da je Ministarstvo održivog razvoja i turizma počelo sa realizacijom projekta “Razvoj staza za hodanje na krpljama” kojim su definisane staze koje će biti dalje uređivane.

„Ovim Projektom je obuhvaćeno dvanaest opština: Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Žabljak, Kolašin, Mojkovac, Plav, Plužine, Pljevlja, Rožaje, Šavnik i Nikšić, i u svakoj opštini su planirane najmanje tri staze za hodanje na krpljama.“, precizira se u saopštenju.

Ukupna dužina staza, kako se dodaje, u jednoj opštini iznosiće od 35 do 40 kilometara. (Mina)

Portal Analitika