Politika

Cicmil: Kaluđerović ne poštuje Statut i odluke Kongresa SNP-a

Predsjednik Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) Plužine Milutin Cicmil kazao je da je iznenađen postupcima i izjavama funkcionera te partije Velizara Kaluđerovića kojima, kako navodi, pokazuje nepoštovanje prema Statutu i odlukama Kongresa stranke.
Cicmil: Kaluđerović ne poštuje Statut i odluke Kongresa SNP-a
Portal AnalitikaIzvor

Podsjećamo, Kaluđerović je izjavio da SNP-u nema spasa dok je na njenom čelu Srđan Milić i poručio da je sa njim završio svaku saradnju.          

“Prije dva dana, na prvoj-konstitutivnoj sjednici Glavnog odbora, nakon održanog VII Kongresa SNP-s, na kome je Srđan Milić legitimno i legalno izabran za predsjednika, Velizar Kaluđerović je lično tražio da predsjednik SNP-a Srđan Milić podnese neopozivu ostavku, mimo jasnog postupka propisanog Statutom o smjeni predsjednika. Takav lični zahtjev nije priličio Kaluđeroviću, uvaženom pravniku, koji je poznat da na partijskim sjednicama i u Skupštini u rukama drži Statut, Poslovnik i zakone kada diskutuje. Jedno je  sigurno da je na sjednici  Glavnog odbora kao pravnik imao loš dan, a bio je u prilici da predloži da se glasa o pokretanju postupka za smjenu novoizabranog starog-novog predsjednika partije u skladu sa Statutom partije”, rekao je Cicmil.

Nepoštovanjem odluka Kongresa i Statuta SNP-a, dodaje on, ne doprinosi se jedinstvenom i cjelovitom funkcionisanju partije koje Kaluđerović u izjavama ističe.

“Svojim postupcima on ne poštuje Statut i odluke Kongresa partije, nema odgovoran odnos, omalovažava i ne cijeni članove i simpatizere partije, koji su na Kongresu preko izabranih predstavnika između više kandidata izabrali Srđana Milića za predsjednika partije, odnosno on ne uvažava organe partije koji su ga godinama birali na visoke partijske funkcije, a više puta i za poslanika u Skupštini Crne Gore”, istakao je Cicmil.

Prema njegovim riječima, Kaluđerović nije iskoristio mogućnost da na Kongresu diskutuje i iznese primjedbe na rad Milića u prethodnom mandatu, niti je na konstitutivnoj sjednici kazao šta se to deslilo u partiji nakon Kongresa do Konstitutivne sjednice da bi na osnovu toga tražio da Srđan Milić podnese ostavku mimo postupka propisanog Statutom. “Takođe mi nije poznato da je u predhodnom višegodišnjem periodu na sjednicama Glavnog odbora iznosio primjedbe na rad predsjednika partije.

Ne znam, zašto je Velizar Kaluđerović imao potrebu da javnosti saopšti nešto što je interno-unutarpartijsko pitanje vezano za rezultate glasanja o odlukama za koje je glasalo više od polovine ukupnog broja članova GO. Iako je znao da je za te odluke bila potrebna samo većina glasova prisutnih članova GO. Nije tačno ni da je za odluke glasalo samo 50 odsto prisutnih članova GO”, naglasio je Cicmil.

On je upitao da li je neko tražio od Kaluđerovića da podnese ostavku kad su partiju “cijepali” njeni bivši predsjednici, potpredsjednici i poslanici, kako bi formirali nove stranke.

“Takođe ne znam da li je neko, neopravdano ili s razlogom, sa ili bez propisanog postupka tražio od Velizara Kaluđerovića da podnese ostavku na mjesto poslanika u Skupštini Crne Gore”, zaključio je Cicmil.

Portal Analitika