Svijet

Prve slike Fidela Kastra poslije skoro šest mjeseci

Kubanski državni mediji objavili su sinoć prve fotografije bivšeg kubanskog predsjednika Fidela Kastra u posljednjih šest mjeseci, poslije rastućih špekulacija o lošem zdravstvenom stanju 88-godišnjeg revolucionara, prenose svjetske agencije.
Prve slike Fidela Kastra poslije skoro šest mjeseci
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Fidel je izuzetno biće", jedan je od naslova u medijima u kojima su objavljene fotografije Kastra kako razgovara s jednim kubanskim zvaničnikom.

Na tim fotografijama Kastro nosi plavu sportsku odjeću i razgovara s predsjednikom Federacije kubanskih studenata Rendijem Garsijom.

Mediji dodaju da je Garsija razgovarao s Kastrom 23. januara. Televizija je tog dana prenijela Kastrovo pismo, ali bez snimaka i fotografija.

Fotografije su objavljene u trenutku špekulacija o Kastrovom zdravlju, pošto se više od godinu dana nije pojavljivao u javnosti. Posljednje fotografije objavljene su u avgustu 2014. godine na njegov rođendan.

Špekulacije o zdravlju Fidela Kastra pored ostalog su podgrijane činjenicom da se on nije oglasio povodom istorijske decembarske deklaracije o novim odnosima SAD i Kube, koju su objavili predsjednici Barak Obama i Raul Kastro.

Portal Analitika