Košarka

JOVOVIĆ: Za kritiku smo, ali ćemo izvući pouke i biti bolji

Treće teško gostovanje u nizu za košarkaše Budućnost Volija. Na sreću, gostovanjem Banvitu u okviru 5. kola druge faze Eurokupa ''plavi'' završavaju tu mini seriju napornih mečeva, seriju u kojoj su upisali sva tri poraza. Sada će zadatak biti još teži, od Budućnosti se ne očekuje pobjeda na teškom terenu u Turskoj, već da se prikažu u pravom svijetlu i budu dostojan rival ekipi koja se bori za plasman u osminu finala.
JOVOVIĆ: Za kritiku smo, ali ćemo izvući pouke i biti bolji
Portal AnalitikaIzvor

''Nijesmo u dobrom ritmu poslije utakmice protiv Mega Leksa, i sa tog aspeta moramo da pokažemo karakter, da odigramo mnogo bolje nego što smo u Sremskoj Mitrovici. Banvit je jako iskusan tim, pun kvaliteta, ogromnog budžeta. Veliki su favoriti. Moramo da iskoristimo taj meč da se dobro pripremimo za meč sa Zadrom koji je za nas od ogromnog značaja, i na taj način posmatramo duel sa Banvitom'', kazao je trener Igor Jovović uoči treninga u ''Morači''.

U prvom duelu Banvit je slavio u Podgorici 74:68, ali su meč obilježili incidenti i kazne za oba kluba. Jovović vjeruje da se to neće ponoviti u srijedu.

''Mislim da smo dovoljno zreli i mi i oni. Mislim da će oni iz organizacionog ugla da preduzmu sve mjere da ne dođe do nekog incidenta. Znate i sami da ono u Podgoric nije bilo organizovano, da se desilo sticajem slučajnih okolnosti. I mi i oni smo sankcionisani, treba da pokažemo pamet, i da razmišljamo o terenu i košarci'', kazao je Jovović koji se kratko osvrnuo na igrački kadar.

''Imamo povredu Šehovića kome je otekao skočni zglob.Vitkovac je već u drugom minutu duela sa Megom napuštio teren, ima devet konaca na usni. Čeka ga pauza, neće igrati protiv Banvita, a pod znakom pitanja je i za Zadar.''

Kao što smo rekli Budućnost je vezala tri poraza, od Zvezde, Sasarija i Mege, prvi put u ovoj sezoni.

''Najviše traga na ovu negativnu seriju ostavio je poraz od Zvezde. Žrtvovali smo duel sa Sasarijem kako bi izašli u susret Zvezdi da igramo poneđeljak veče. Poslije tako iscrpljujućeg meča odmah putovati za Italiju i igrati u srijedu je bilo jako teško, a ni mi nijesmo posmatrali tu utakmicu na adekvatan način. Najviše me zabrinjava utakmica protiv Mega Leksa jer nijesmo igrali do sada tako. Moramo dobro da analiziramo taj meč i da izvučemo pouke iz njega. Sa druge strane, igrači su za pohvalu za ono što su uradili do sada. Plasirali smo se u drugu fazu Eurokupa, na domak smo od plej-ofa ABA lige. Ali, prave sportiste to ne zadovoljava, postavljaju se neki novi ciljevi. Za kritiku smo, i sigurno ćemo iz te kritike izvući pouke i biti bolji'', poručio je za kraj Jovović.

Utakmica se igra u srijedu od 18 sati. U drugom meču grupe sastaće se Gran Kanraija i Sasari.

tabelaek02-02
Portal Analitika