Politika

LP: Mitomanski doživljaj prošlosti ne vodi u budućnost

Liberali se od početka svog djelovanja, prije više od dvije decenije, konstantno nalaze na udaru različitih desničarskih, mitomanskih i klero-nacionalističkih struja i politika. Kao autentična crnogorska partija utemeljena u modernim shvatanjima demokratije, slobodnog pojedinca i racionalnog doživljaja prošlosti i sadašnjosti, vjerujemo da samo na taj način možemo graditi kvalitetnu budućnost, saopšteno je Portalu Analitika iz Liberalne partije.
LP: Mitomanski doživljaj prošlosti ne vodi u budućnost
Portal AnalitikaIzvor

"No, izgleda da Nova srpska demokratija još uvijek nije raskrstila sa avetima prošlosti, a svoju politiku, nažalost, zbog sitnih političkih poena temelji na mitomanskim istorijskim poluistinama i interpretacijama. Liberalna partija Crne Gore, kao ozbiljan politički subjekt, ne želi ulaziti u polemike koje pripadaju istorijskoj nauci, koja je utvrdila da ploči koja je umetnuta u zidine Budve tamo nije mjesto. Zašto NOVA kao politička partija sebi daje za pravo da interpretira istoriju, usputno vrijeđajući sve one koji misle drugačije, nema logičnog obašnjenja", ističe se u reagovanju liberala na saopštenje budvanskog Nove.  

Kako se dodaje, pokušaji etničkih i nacionalnih prebrojavanja i analize geneze naroda podsjećaju nas na tragično vrijeme u kojem smo se mi liberali usprotivili toj pogubnoj politici, dobijajući epitet „Dukljana“, koji je Nova danas ponovo oživjela, a koji, iz nekog razloga, treba biti uvredljiv.

"Osnovni princip našeg djelovanja je civilizovani dijalog i dostizanje istine zasnovane na konkretnim činjenicama. Samo na taj način, Crna Gora može prevazići mitomanske zamke koje su isprepletane vijekovima i konačno aveti prošlosti smjestiti đe im je i mjesto, na smetlište istorije. Tek tada, kada više niko ne bude mogao da jaše na talasu nacionalnih podjela i poluistina, stvoriće se preduslovi za kreiranje kvalitetne budućnosti za sve građane i građanke Crne Gore bez obzira ne bilo koje njihovo lično svojstvo i opredjeljenje", zaključuje se u saopštenju. 

Portal Analitika