Politika

SDP prihvata poziv opozicije za razgovor o formiranju Vlade nacionalnog jedinstva

Socijaldemokratska partija prihvatila je poziv na sastanak, koji su im uputile opozicione stranke, a u vezi formiranja Vlade nacionalnog jedinstva.
SDP prihvata poziv opozicije za razgovor o formiranju Vlade nacionalnog jedinstva
gordana borović
gordana borovićAutor
Portal AnalitikaIzvor

-Saglasni smo sa prijedlogom za održavanje sastanka na kome biste nam obrazložili vašu inicijativu, navodi se u saopštenju SDP-a dostavljenom Portalu Analitika.

Socijaldemokratska partija je u petak dobila inicijativu lidera četiri opozicione partije i grupacije za održavanje sastanka na kojem bi obrazložili svoju ideju vlade narodnog jedinstva.

-Kao konstituent legitimne Vlade imamo različito viđenje o nekim pitanjima koja otvarate, ali smatramo korisnim vođenje dijaloga i težnju ka postizanju konsenzusa među političkim akterima o najznačajnim društvenim i političkim temama, kazali su iz SDP-a.

Iz ove partije navode da će na sastanku obrazložiti stavove Socijaldemokratske partije u vezi sa prioritetima državne politike u 2015. godini,  prije svega u ostvarivanju obaveza i ciljeva u pridruživanju NATO i EU.

Odgovor je poslat Miodragu Lekiću -  predsjedniku Demokratskog fronta, Srđanu Miliću – predsjedniku Socijalističke narodne partije, Darku Pajoviću – predsjedniku Pozitivne Crne Gore i Žarku Rakčeviću – koordinatoru Građanskog pokreta

Portal Analitika