Region

Uhapšen predsjednik niškog SPS-a

Niška policija je uhapsila Slavoljuba Vlajkovića, bivšeg direktora "Nišstana" i predsjednika niškog SPS, zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj.
Uhapšen predsjednik niškog SPS-a
Portal AnalitikaIzvor

On se tereti da je oštetio Javno preduzeće "Nišstan" za 283.000 eura, saopštio je MUP.

Vlajković je uhapšen uz saglasnost Višeg javnog tužilaštva u Nišu, zajedno sa O. Ž. (56), koja se sumnjiči za krivično djelo zloupotreba službenog položaja pomaganjem. 

Sumnja se da je S.V. u toku 2008. godine u svojstvu bivšeg odgovornog lica JP "Nišstan" prodao poslovni prostor površine 150 kvadratnih metara, u strogom centru Niša, po znatno nižoj tržišnoj cijeni akcionarskom društvu "Jugotehnika" Niš. 

Na taj način preduzeće "Nišstan" oštećeno je za oko 210.000 eura. 

Takođe, S.V. se sumnjiči da je oštetio "Nišstan" za dodatni iznos od 73.000 evra, tako što kupac nije ispoštovao ugovor i isplatio polovinu kupoprodajne cijene, već je za drugu polovinu predao mjenice preduzeću "Nišstan". 

Kako navodi MUP, postoje osnovi sumnje da je zaposlena u "Nišstanu" O.Ž, u saradnji sa S.V. i bez upoznavanja Upravnog odbora preduzeća, pred nadležnim sudom u svojstvu pravnog zastupnika priznala tužbeni zahtjev preduzeća "Jugotehnika" da su izdate mjenice naplaćene, iako je u tom momentu žiro račun "Jugotehnike" bio u blokadi. (B92)

Portal Analitika