Politika

KALUĐEROVIĆ: Zauvijek sam završio saradnju sa Milićem

Socijalističkoj narodnoj partiji SNP nema spasa dok je na njenom čelu Srđan Milić, a ja sam sa njim zauvijek završio saradnju, poručio je u izjavi za Antenu M poslanik te partije Velizar Kaluđerović.
KALUĐEROVIĆ: Zauvijek sam završio saradnju sa Milićem
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Definitivni raskol u SNP-u je nakon jučeršanje sjednice Glavnog odbora neizbježan. To se dalo naslutiti odmah nakon sjednice, kada je Aleksa Bečić napustio stranku, ali se na tome neće završiti. Poslanik Velizar Kaluđerović, koji je i šef podgoričkog odbora, za takav rasplet optužuje Srđana Milića.

"Tužan sam poslije svega što se izdešavalo na jučerašnjoj sjednici Glavnog odbora. Pri tom sam to i pretpostavljao s obzirom na to da već duži vremenski period predsjednik Milić, kao i raniji i novoizabrani, uopšte već godinama a posebno posljednjih pola godine ničim ne doprinosi jedinstvenom i cjelovitom funkcionisanju partije”, rekao je Kaluđerović za Radio Antena M.

Prema njegovim riječima, Milić je potrebi da bude reizbran na sedmom Kongresu podredio sve drugo i, kako tvrdi, radio je to na način koji ruši mostove saradnje sa njegovim bliskim i najbližim saradnicima.

“To je imalo za posljedicu sve što se desilo, da je protiv svih odluka koje je on juče predložio glasalo 50 odsto članova. Kada imamo na umu da je to prva sjednica nakon Kongresa, onda to dramatično ukazuje da predsjednik nije uspio da obezbijedi, a ja dodajem nije se ni trudio, jedinstveno i cjelovito funkcionisanje partije, već je prvenstveno radio da dođe do novog mandata”, istakao je Kaluđerović.

Odlazak Aleksa Bečić iz stranke je, smatra Kaluđerović, jedna od logičnih posljedica “da se otrgne od zagrljaja potpune privatizacije jedne divne partije koja će na ovaj način definitvno doživjeti brodolom”.

Na pitanje da li razmišlja da se i on povuče iz stranke, Kaluđerović je kazao da će narednih dana kao predsjednik odbora Glavnog grada sazvati sjednicu, podijeliti utiske i mišljenja u vezi sa svim, i nakon toga odlučiti o daljim koracima.

“Ono što sa sigurnošću znam - spasa SNP-u nema dok je na čelu Milić. Ja sam mu juče na sjednici rekao - „za spas partije hitno se povlači“, ali je on to sve ignorisao. A ja sam saradnju sa Srđanom Milićem završio, što se mene tiče zauvijek”, zaključio je Kaluđerović.

Portal Analitika