Zabava

Nives Celzijus obradila staru pjesmu u čast nove predsjednice Hrvatske

Nives Celzijus snimila je novu pjesmu "Kolinda" i prateći video spot uoči inauguracije nove predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.
Nives Celzijus obradila staru pjesmu u čast nove predsjednice Hrvatske
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Radi se o obradi pjesme Zdenke Vučković iz 1967. godine po kojoj je i nova predsjednica Hrvatske dobila ime.

Nakon što su njeni fanovi aktuelizovali ovu već zaboravljenu pjesmu, Nives nije mogla da odoli njihovim željama da baš ona, na sebi svojstven način, snimi novu predsjedničku uspješnicu. Njen stručni tim saradnike Nives je na jedan dan transformisao u predsjednicu Kolindu - nova popularna punđa kao predsjednička frizura i stajling strogih i ravnih krojeva haljina zakopčanih do grla učinili su da hrvatska estradna zvijezda u ovom spotu zablista poput izabrane predsjednice.

"Uvijek sam podržavala žene pa tako i ovog puta želim na neki svoj način obilježiti istorijsku ulogu žene kao vrhovne zapovjednice u hrvatskom društvu. Gospođa izabrana predsjednica djeluje mi simpatično, obrazovano i dominantno. Kako sam vidjela u medijima, drago mi je da je i ona poput mene glavna šefica u svom domu“, rekla je Nives.

Popularna hrvatska estradna umjetnica istakla je i da joj je prvi hrvatski gospodin djeluje kao dobroćudni medo.

„Još kad sam čula da je za gospođu Kolindu navijala i moja draga koleginica Zdenka Vučković, koja je i mene podržala na promociji spota 'Bijesna' i udijelila mi pokoji savjet, a ja pametne savjete starijih i iskusnijih kolega uvijek poslušam, nisam se dvoumila da što prije treba da snimim ovu pjesmu. Ovom obradom aktuelnoj predsjednici želim puno sreće i uspješan mandat bez obzira hoće li stolovati u Visokoj ili na Pantovčaku. Moja publika i ja ovime želimo da obilježimo početak njene vladavine", istakla je Nives Celzijus.

Pjesmu Kolinda u originalu je još početkom šezdesetih godina prošlog vijeka snimila kanadska kantri pjevačica Lusil Star. Tadašnja ex-yu šlager zvijezda Zdenka Vučković čula ju je na turneji sa pokojnim Ivicom Šerfezijem i odlučila da je prepjeva na hrvatski jezik.

Roditelji aktuelne predsjednice 'Kolindu' su slušali često na tadašnjem radio Zagrebu pa čak i u autu na putu za porodilište. Kako je otac buduće predsjednice Branko Grabar želio sina i razmišljao samo o muškom imenu, kad se rodila djevojčica, majka Dubravka odlučila je da joj da ime Kolinda baš po toj pjesmi.

Izvor i foto: index.hr

 

Portal Analitika