Region

Srbija dobila 101. stranku

Srpska narodna partija (SNP) upisana je kao 101. stranka u Registar političkih stranka Srbije, objavljeno je u "Službenom glasniku", prenosi B92.
Srbija dobila 101. stranku
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Rješenje o upisu stranke, čiji je osnivač bivši funkcioner Demokratske stranke Srbije (DSS) Nenad Popović, u Registar donijelo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave 20. januara ove godine.

SNP je 4. decembra prošle godine održala osnivačku skupštinu, na kojoj je Popović izabran za vršioca dužnosti predsjednika stranke. On će tu funkciju obavljati do izborne skupštine, koja bi trebalo da bude održana na proljeće.

Ta partija se u svom programu definiše kao politička stranka desnog centra. Euroskeptična je i, kako se navodi, "zalaže se za odgovornu nacionalnu i državotvornu politiku, koja se zasniva na poštovanju nacionalnih, demokratskih načela i rodoljublja".

Popović je krajem marta 2014. godine podnio ostavku na mjesto potpredsjednika DSS-a zbog loših rezultata koje je stranka ostvarila na izborima 16. marta, a potom je i napustio DSS.

Portal Analitika