Kultura

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Knjige za Vesnu i Veselinku

Veselinka Čađenović i Vesna Babić dobitnice su knjiga u današnjoj nagradnoj igri Portala Analitika i izdavačke kuće Nova knjiga sa Gradskom knjižarom.
NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Knjige za Vesnu i Veselinku
Portal AnalitikaIzvor

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije desetak godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu, Tivtu i Petrovcu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

0202nagradna3

Paulo Koeljo: Preljuba

Novi roman Paula Koelja o ljubavi, zaljubljenosti, avanturi i krizi srednjih godina.

Ovo je priča o novinarki Lindi koja ima dvoje djece, bogatog muža i, reklo bi se, savršen brak.

Njen naizgled savršen život, koji je u stvarnosti prepun osjećanja melanholije i ravnodušnosti prema svemu, mijenja se susretom sa uspješnim političarem, njenim dečkom iz srednjoškolskih dana. Ovaj susret daje njenom životu novi smisao, otkrivajući joj ljubavne strasti i postavljajući je pred izborima koji će joj promijeniti život.

I u ovom romanu Koeljo se bavi situacijama i izborima koje nam život nameće, a kroz lik glavne junjakinje navodi nas da nađemo odgovor na pitanje: "Da li voljeti znači živjeti?”

0202nagradna2

Nikolas Spark: Najbolje od mene

Srednjoškolci Amanda i Doson u proljeće 1984. proživjavaju najljepše trenutke svoje mladalačke ljubavi. Njihova snažna ljubav prkosi razlikama koje proizilaze iz njihovog pripadanja različitim drustvenim krugovima, kao i strogim pravilima života koji vladaju u gradiću Orijentalu u Sjevernoj Karolini.

Doson je samotnjak, iz nasilne i ozloglašene porodice. Amanda je dobra djevojka iz imućne kuće, sa planovima za studije na univerzitetu Djuk. Kraj školske godine i nepredviđeni događaji rastaviće zaljubljeni par.

Dvadeset pet godina kasnije ponovo će se sresti na sahrani Taka Hostetlera, čovjeka koji je nekad pružao utočište njihovoj srednjoškolskoj ljubavi. Dok slijede uputstva koja im je ostavio Tak, Amanda i Doson shvataju da sve što su mislili da znaju o Taku, o sebi i svojim snovima, nije onako kako izgleda.

Prisiljeni da se suoče s bolnim uspomenama, dvoje nekadašnjih ljubavnika otkriće istinu o izborima koje su napravili.  

Portal Analitika