Fudbal

Anri: Plakao sam kad sam otišao

Legendarni francuski fudbaler Tjeri Anri priznao je da je plakao kada je napuštio Arsenal 2007. godine. Anri, koji se povukao iz profesionalnog fudbala u decembru, predvodio je ’tobdžije’ do dvije titule u Premijer ligi i tri trofeja u FA kupu, a takođe je i dalje najbolji strijelac kluba sa 228 golova.
Anri: Plakao sam kad sam otišao
Portal AnalitikaIzvor

„Nikada nijesam razmišljao o odlasku iz Arsenala. Ali, imao sam 29 godina, bio sam u formi, mislio sam da su svi otišli i nijesam ni znao da li će Arsen Venger ostati. Nije bilo lako otići i plakao sam tada. Ne stidim se to da kažem. Takmičar sam i morao sam da odem“, naglasio je Anri. 

Anri je tada prešao u Barselonu za 21,3 miliona eura, ali sada naglašava da je morao da se izbori za mjesto u timu Pepa Gvardiola. 

“Kada sam stigao u Barselonu, Gvardiola mi je rekao da sam mu tek četvrti izbor za napadača i da neću biti starter. Prihvatio sam izazov u borio sam se, a kada se takmičite, podižete svoj nivo. Ljudi pričaju o sreći, ali morate sami sebi da je stvorite. Kada vrijedno radite, nagrada stiže na kraju”, naglasio je Anri.

Portal Analitika