Politika

Pravedna: Rasturiti partitokratski politički sistem

Osnovni zadatak reformatorske politike u Crnoj Gori je da se demontira aktuelna politička klasa, rasturi partitokratski politički sistem, odbaci stranačka i nacionalistička kadrovska logika, poručuju iz Pravedne Crne Gore.
Pravedna: Rasturiti partitokratski politički sistem
Portal AnalitikaIzvor

Iz te partije navode da šira javnost mora da shvatiti da nema ekonomskih, socijalnih i pravnih reformi dok se prethodno ne sprovede dubinska rekonstrukcija političkog sistema.

„Crnogorska politička klasa predstavlja ključnu prepreku za reformu države i preobražaj društva. Vladajući političari su ne samo potrošena politička priča, već i primjer providnih i neodgovornih manipulatora, materijalne nezasitosti i koruptivnog vlastoljublja“, saopšteno je iz Pravedne.

Oni ističu da je istovremeno, problem sa većinom opozicionih političara pored toga što su opozicionari po zanimanju, što ostavljaju nepopravljiv dojam snižene političke inteligencije zaogrnute propalim tuđim politikama i odbojnim ličnim ponašanjima.

„Državni parlament i lokalne skupštine treba za trećinu redukovati, vladu treba prepoloviti, lijene i mahom nesposobne javne funkcionere koji broje osam odsto korisnika budžeta svesti na održivu mjeru, dok javnu upravu treba temeljito pretresti i racionalizovati i dio njihovih ovlašćenja prenijeti civilnom društvu“, navodi se u saopštenju Pravedne.

„Potrebni su nam hrabri, pošteni i požrtvovani političari umjesto aktuelne političke klase ogrezle u nesmjenjivosti, pohlepi, privilegijama i diletantizmu“, zaključili su iz Pravedne Crne Gore.

Portal Analitika