Svijet

Stav Papskog savjeta: Žene rade koliko i muškarci, ako ne i više

Vatikan je u dokumentu ozvaničenom povodom Skupštine Papskog savjeta za kulturu koja se održava od 4. do 7. februara u Rimu pod nazivom "Ženska kultura: Jednakosti i razlike", iznio, između ostalog, i svoje mišljenje o plastičnoj hirurgiji i kozmetičkim zahvatima, koa i o položaju žena u modernom društvu, prenosi Index.
Stav Papskog savjeta: Žene rade koliko i muškarci, ako ne i više
Portal AnalitikaIzvor

Prema mišljenju vatikanskih savjetnika, "žene koje se podvrgavaju plastičnim operacijama nose burku od mesa", a upozoravaju i da kozmetički zahvati "amputiraju izraz lica".

- Ako je tijelo odraz istinskog ženskog identiteta, u nužnom kontekstu različitih kultura i bioloških faktora, ono je takođe mjesto na kome se taj isti istinski identitet ujedno i izdaje - navodi se u dokumentu.

A da Savjetu, valjda ne bi bilo zamjereno što se, kada su u pitanju žene, ne dotiču važnijih tema, poput činjenice da su žene upravo u katoličkoj Crkvi još uvijek diskriminisane, vatikanski stručnjaci za moral i modu ipak su odali svojevrsno priznanje ženama:

- Žene danas više ne provode popodneva u molitvi ili obavljajući religiozne običaje. One rade čak i na važnim i visokim pozicijama, baš koliko i muškarci, ako ne i više.

Portal Analitika