Politika

GO SNP: Bečić podnio ostavku na sve funkcije, izabrana tri potpredsjednika

Visoki funkcioner i nosilac liste za izbore u Podgorici, Aleksa Bečić, podnio je neopozivu ostavku na sve funkcije u Socijalističkoj narodnoj partiji. Bečić je to kazao novinarima nakon današnje sjednice Glavnog odbora stranke koja je trajala više od šest sati. SNP je na današnjoj sjednici GO izabrala i troje potpredjednika: Danijelu Pavićević iz Podgorice (sestra Duška Jovanovića), Vladimira Samardžića iz Tivta i Veselina Bakića iz Andrijevice.
GO SNP: Bečić podnio ostavku na sve funkcije, izabrana tri potpredsjednika
Portal AnalitikaIzvor

Bečić je u svom obraćanju, između ostalog, rekao da više ne može da vjeruje predsjedniku partije Srđanu Miliću i poslanici Snežani Jonici kao i da je tražio da Milić podnese ostavku što je ovaj "glatko odbio".

- Ono što želim da istaknem je da, koliko god teško i emotivno to doživljavao, jer sam kao dijete ušao u SNP, poslije današnje mučne sjednice i svega što je prethodilo, ne vidim onu perspektivu i budućnost koju sam očekivao. Samim tim, podnijeću ostavku na sve funkcije u SNP-u koje sam do sada imao. U narednom periodu podnijeću ostavku i na funkciju odbornika u Skupšini Glavnog grada, iako znam da to neće biti po volji građana Podgorcie – kazao je Bečić nakon današnje sjenice GO SNP-a.

On je rekao da se ne bi ni kandidovao za predsjedika SNP-a kad bi znao da ta partija "pod Srđanom Milićem ima budućnost, razvoj i napredak".

- Moje je bilo da ponudim moj put i oni su odlučili da SNP ide drugim putem. Ali, sve sam učinio da ukažem na obim brutalne internet, medijske i terenske kampanje koja je vođena protiv mene, jer je očigledno da je nekome i danas na GO bilo u interesu da odnese pobjedu u vidu brojki. Ali, neke pobjede se ubrzo pokažu kao Pirove. Kako da sarađujem sa Snežanom Jonicom i Srđanom Milićem nakon svega? Kako da sarađujem sa ljudima koji su nam na ovaj način vratili nakon svega što smo učinili da se SNP u prethodnoj godini vrati stazama uspjeha - poručio je Bečić.

On je istakao da je glasao protiv svih predloga Milića.

- Onaj koji nema podršku simpatizera i naroda nema ni suštinski legitimitet da bude predsjednik. Pozvan je danas da podnese ostavku, ali se on o to oglušio – rekao je Bečić.

Dalje je naglasio da nije ni sa kim pregovarao o budućem političkom angažmanu.

- Nisam ni sa kim pregovarao. Neću praviti transfere u političke partije i saveze koji bitišu na političkoj sceni Crne Gore. Cijeneći učmalost cjelokupne političke scene, vidjeću koji  je to najbolji način da kanališem ogromnu enegiju koju osjećam. Da gledam svoj interes, vjerovatno bih digao ruke od politike, ali me taj sportski duh vodi da nastavim da se borim, jer želim da vratim povjerenje u politiku – poručio je Bečić

izjavesnsp2

Bečić nije tražio ostavku na sjednici GO: Nakon sjednice GO, predsjednik SNP-a Srđan Milić je rekao da je predložio da Aleksa Bečić i Aleksandar Damjanović budu izabarani za potpredsjednike partije. Pošto je od novinara nakon sjednice saznao da će Bečić napuštiti sve funkcije u SNP-u i da je tražio njegovu ostavku, Milić je kazao da Bečić "nije na sjednici GO pominjao nikakvo napuštanje".

- Od 162 članova Glavnog odbora, 147 prisutnih, i pored medijskih spekulacija da Srđan Milić nema podršku u SNP-u, nije pominjano da će nako da traži moju ostavku – rekao je Milić.

On je poručio da želi svima sve najbolje i da je pitanje ostavke predsjednika SNP-a moglo da bude riješeno pokretanjem tog pitanja i sazivanjem Kongresa.

Socijalistička narodna partija Crne Gore na današnjoj sjednici Glavnog odbora izabrala je troje potpredsjednika: Danijelu Pavićević iz Podgorice (sestra Duška Jovanovića), Vladimira Samardžića iz Tivta i Veselina Bakića iz Andrijevice.

Ostala dva potpredsjednika biće izabrana na sjednici Izvršnog odbora stranke, koja će biti održana za desetak dana.

Sjednica Glavnog odbora SNP-a počela je u podne, a završena je oko 18:30 časova.

B.K.

Foto: D. Malidžan

Portal Analitika