Ostalo

ASCG: Matović postavila rekord u troskoku

Atletičarka barskog Dionisa, Ljiljana Matović, postavila je rekord Crne Gore u troskoku na internacionalnom doranskom mitingu u Novom Sadu.
ASCG: Matović postavila rekord u troskoku
Portal AnalitikaIzvor

Ona je trijumfovala sa rezultatom 11 metara i sedam centimetara, što je 36 santimetara bolje od ranijeg rekorda Teodore Guberinić, koji je postavila prošle godine. Njena klupska drugarica Marija Vuković trijumfovala je u skoku u vis sa rezultatom 180 centimetara.

Član Draževine Tomaš Đurović pobijedio je u bacanju kugle sa rezultatom 18,17 metara, što je samo 15 centimetara slabije od ličnog i nacionalnog rekorda.

U trci na 60 metara sa preponama Darko Pešić iz cetinjskog Lovćena osvojio je prvo mjesto (8,19) sa samo stotinkom slabijim vremenom od njegovog nacionalnog rekorda kojeg je postavio prošle godine na istom takmičenju.

U istoj disciplini njegova klupska drugarica Danijela Pešić bila je četvrta u trci seniorki sa rezultatom 8,48 sekundi.

"Očekujem još bolje rezultate u narednom periodu, ovo je tek početak atletske sezone u dvorani", rekla je Vuković, koja trenira pod rukovostvom poznatog stručnjaka Gorana Obradovića trenera srpske rekorderke Ivane Španović. (Mina)

Portal Analitika