Društvo

Zeković posjetio vodeće organizacije za zaštitu ljudskih prava

Predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije Aleksandar Saša Zeković posjetio je nekoliko vodećih crnogorskih organizacija za zaštitu ljudskih prava.
Zeković posjetio vodeće organizacije za zaštitu ljudskih prava
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

“U prvom krugu konsultacija posjetio sam sjedišta NVO Institut Alternativa, Građanska alijansa, CEDEM - Centar za demokratiju i ljudska prava, Akcija za ljudska prava i Koaliciju NVO-a Saradnjom do cilja. Sa menadžmentom i osobljem ovih organizacija razgovarao sam o policijskoj praksi i primjeni Zakona o unutrašnjim poslovima, integritetu policijske organizacije, primjeni policijskih ovlašćenja prema građanima, saradnji Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore i njenih organizacionih jedinica sa organizacijama civilnog društva, kao i o funkcionisanju i istinskim efektima rada Savjeta za građansku kontrolu rada policije, idejama i preporukama u pogledu budućeg rada i eventualne međusobne saradnje”, saopštio je Zeković.

On je kazao da je razgovarao i sa članovima Savjeta javnog servisa  Radio i Televizija Crne Gore Goranom Đurovićem i Milanom Radovićem, koji su imenovani ispred organizacija ljudskih prava i sloboda.

“Diskutovano je o mogućnosti kvalitetnog predstavljanja policije, svih pitanja vezanih za integritet policije i unapređenja dostupnosti mehanizama nadzora nad policijom građanima Crne Gore posredstvom RTCG”, rekao je Zeković.

Portal Analitika