Politika

GO SNP-a će pokrenuti pitanje odgovornosti za fijasko u Herceg Novom

Na sjutrašnjoj sjednici Glavnog odbora Sociljalističke narodne partije trebalo bi da se, prema dnevnom redu izaberu četiri potpredsjednika stranke bez kojih je SNP ostao od Kongresa održanog 23. novembra prošle godine u Beranama. Međutim, iako nije predviđeno dnevnim redom, neki članovi Glavnog odbora potegnuće pitanje odgovornosti za izborni fijasko u Herceg Novom, saznaje Portal Analitika iz pouzdanih izvora.
GO SNP-a će pokrenuti pitanje odgovornosti za fijasko u Herceg Novom
Portal AnalitikaIzvor

“Trebalo bi da se biraju četiri potpredsjednika, dvoje sa sjevera, jedan iz centralne Crne Gore i jedan sa primorja. Takva je praksa, svi gledaju na to da se zadovolje regioni. Ali, glavna je stvar potezanje odgovornosti za izborni fijasko u Herceg Novom . Po statute stranke najodgovorniji za jedinstvo partije je predsjednik, da ne dođe do kakvog raskola u stranci nakon ovakvog izbornog rezultata u Herceg Novom”, kazao je izvor Portala Analitika.

Na lokalnim izborima u Herceg Novom koalicija oko SNP-a doživjela debakl jer je sa 18 mandata koliko su SNP, Nova, PzP i Srpska koalicija osvojili 2012. godine pala na svega 8 mandata. SNP je posle 14 godina izgubila vlast u tom gradu.

Sjednica Glavnog odbora zakazana je sjutra za podne u Podgorici, u kongresnoj Sali  stare zgrade Vlade. Prema istom izvoru, predsjednik stranke Srđan Milić mogao bi sjutra imati i svoj prijedlog za direktora partije.

 

Portal Analitika