Društvo

EPCG: Raspoložive ekipe na terenu, Žabljak, Plav i Gusinje dobili struju

Nevrijeme sa jakim vjetrom i neubičajeno teškim vlažnim snijegom, koji stvara opterećenje na nadzemnim vodovima, dovodi do kidanja provodnika, oštečenja stubova i problema na distributivnoj mreži. Kako je saopšteno iz Elektroprivrede Crne Gore, Žabljak, Plav i Gusinje su ponovo snadbijeveni električnom energijom, a sve raspoložive ekipe su od jutra na terenu.
  EPCG: Raspoložive ekipe na terenu, Žabljak, Plav i Gusinje dobili struju
Portal AnalitikaIzvor

-Žabljak je od 12 časova i 30 minuta ponovo uredno snabdjeven električnom energijom, nakon što su sanirani kvarovi na dalekovodima koji su sinoć prouzrokovali prekid u napajanju. Takođe, sinoć smo imali prekid u napajanju i u Plužinama, ali je situacija stabilizovana jutros pa je gradsko područje dobilo napajanje  oko 7.30 sati, navodi se u saopštenju EPCG, dostavljenom Portalu Analitika.

Takođe, opštine Plav i Gusinje, koje su imale problem u napajanju zbog kvara na dalekovodu, Andrijevica-Plav-Gusinje, danas  nešto prije 14 časova uredno su snabdjeveni električnom energijom.

-Imali smo probleme i u prigradskom i seoskom području Cetinja, gdje su Njeguši, Riječka i Katunska nahija, gdje su od sinoć bili bez napajanja elektrričnom energijom. Međutim, stanje mreže se popravlja. Osposobljeni su dalekovodi koji vode prema tim krajevima, dobar dio potrošača je i dobio električnu energiju a vjerujemo da će uskoro svi biti uredno snabdjeveni, dodaju iz EPCG.

I dalje ima problema na seoskom području opština Berane i Petnjica, ali ekipe Elektroprivrede rade na otklanjanju kvarova.

-Sve raspoložive ekipe su od ranih jutranjih časova na terenu i pokušavaju da u najkraćem roku stabilizuju elektroenergetsku situaciju u Crnoj Gori, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika