Fudbal

Australija šampion Azije!

Fudbaleri Australije savladali su u finalu kupa Azije reprezentaciju Južne Koreje sa 2:1 poslije produžetaka, i tako naslijedili trofej od Japana koji je bio šampion prije dvije godine.
Australija šampion Azije!
Portal AnalitikaIzvor

U finišu prvog poluvremena Masimo Luongo je primio loptu na 18 metara od gola i snažnim šutem kaznio Korejce za promašaje, a time doveo svoju ekipu u prednost pred nastavak meča. U 91. minutu Hjung-Min Son je na ivici šesnaesterca dobio pas u prostor, izašao pred golmana i uspio da ga matira sa sedam metara u lijevi ugao golmana Rajana koji nije imao sreće da spriječi ulazak u produžetke.

Igrao se posljednji minut prvog produžetka kada je Džejms Troisi zatresao mrežu i donio novu prednost Australiji, a najzaslužniji za gol bio je Jurić koji je sjajnim driblingom na desnoj strani šesnaesterca centaršutem po zemlji uposlio vezistu Zulte Varegema, kojem je samo ostalo da proslijedi loptu u mrežu.

Australija je tako postala prvi put u istoriji osvajač kupa Azije, čiji je bila i domaćin, a osvajanjem ovog trofeja sebi je obezbijedila učešće na Kupu Konfederacija 2017. godine u Rusiji.

Portal Analitika