Politika

Lukšić: Neću se kandidovati za stranačke funkcije

Potpredsjednik Demokratske partije socijalista (DPS), Igor Lukšić, najavio je da se na predstojećem Kongresu te stranke neće kandidovati ni za jednu partijsku funkciju.
Lukšić: Neću se kandidovati za stranačke funkcije
Portal AnalitikaIzvor

Redovni Kongres DPS-a trebalo bi da bude održan sredinom godine.

Lukšić je agenciji MINA kazao da će to biti prilika da se ocijeni ono što je učinjeno u prethodne četiri godine.

„Mislim da možemo biti zadovoljni dinamikom realizacije Programa DPS-a, s obzirom na to da je Crna Gora značajno napredovala u pregovorima sa Evropskom unijom (EU), i da je na korak do NATO-a“, rekao je on.

Lukšić je ocijenio i da DPS dobro upravlja posljedicama ekonomske krize.

„Siguran sam da građani očekuju još dinamičniji ekonomski rast i bržu realizaciju investicija, ali mislim da smo dosta uspješno realizovali ono što je bilo u programu DPS-a“, kazao je on.

Na pitanje da li se mogu očekivati neke promjene u vrhu stranke, Lukšić je rekao da je Kongres redovni, i da podrazumijeva izbore koji će biti sprovedeni i na lokalnom, i na najvišem nivou.

Upitan da li će se kandidovati za mjesto potpredsjednika stranke ili za neku drugu funkciju, on je rekao da je razmišljao na tu temu i da neće to učiniti.

„Razmišljao sam o tome i, imajući u vidu da sam od 2001. godine u Predsjedništvu partije, zatim u raznim ulogama, u posljednjem mandatu i kao potpredsjednik, nemam u planu kandidovanje za bilo koju partijsku funkciju“, kazao je Lukšić.

Portal Analitika