Politika

Opozicija pozvala na sastanak predstavnike vladajuće koalicije

Lideri Demokratskog fronta (DF) Socijalističke narodne partije i Pozitivne Crne Gore, Miodrag lekić, Srđan Milić i Darko Pajović, i koordinator Građanskog pokreta Žarko Rakčević pozvali su predstavnike vladajuće koalicije i manjinskih partija na sastanak na kojem bi im, kako su naveli, obrazložili inicijativu za formiranje vlade nacionalnog jedinstva.
Opozicija pozvala na sastanak predstavnike vladajuće koalicije
Portal AnalitikaIzvor

Poziv je upućen poslaničkim klubovima Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije, Bošnjačke stranke i Klubu albanskih partija, Hrvatske građanske inicijative i Liberalne partije.

„Predlažemo održavanje zajedničkog sastanka na kome bismo vam obrazložili inicijativu za formiranje legitimne vlade narodnog jedinstva, koja bi imala prelazni karakter“, navodi se u pozivu.

Kako je pojašnjeno, prelazna vlada predstavljala bi „javno odgovoran odnos širokih političkih snaga prema krajnje teškom i dramatičnom ekonomsko socijalnom stanju u zemlji, nepostojanju rezultata u borbi protiv kriminala i korupcije i neophodnosti konačnog stvaranja uslova za održavanje slobodnih i fer izbora“.

„Imajući u vidu sveobuhvatni značaj ove inicijative, posebno za građane Crne Gore, predlažemo da na sastanak pozovete i lidere vaših partija“, dodaje se u pozivu opozicionih lidera.

Lekić, Milić, Pajović i Rakčević sastali su se u srijedu i, kako je saopšteno, usaglasili o tri cilja – ekonomskiom oporavku države, vladavini prava s akcentom na borbi protiv korupcije, kao i o izbornom procesu.

Mina

Portal Analitika