Društvo

Podgorica ove godine dobija biciklističke staze

Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice pribavila je urbanističko-tehničke uslove za izgradnju biciklističkih staza na pet koridora. Očekuje se da do polovine godine bude urađena jedna staza.
Podgorica ove godine dobija biciklističke staze
Portal AnalitikaIzvor

Koridor 1 u dužini od 2,6 kilometara odnosi se na stazu od raskrsnice Ulica 27. marta i Kralja Nikole do brda Gorica.

"Drugi koridor od 3,5 kilometara se odnosi na stazu od Željezničke stanice, Ulicom Mitra Bakića, Sava Kovačevića, Bulevarom crnogorskih serdara, preko mosta Union Bridge, Bulevarom revolucije, Cetinjskim putem, do kružne raskrsnice kod tržnog centra "Delta City“, uključujući i krak ulicama Ivana Milutinovića i Jovana Tomaševića do Bulevara serdara Jola Piletića", saoptšeno je iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice.

Biciklistička staza u dužini od 2,8 kilometara će se raditi i od raskrsnice Bulevara Mihaila Lalića i Ulice Vlada Ćetkovića, Bulevarom Mihaila Lalića i Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog do Kraljevog parka.

Takođe, radiće se staza, u dužini od skoro tri kilometra, od raskrsnice Ulice 27. marta do Krivog mosta, Ulicom dr Ljubomira Rašovića, Bulevarom Džordža Vašingtona do Bulevara Svetog Petra Cetinjskog;

Staza, dužine 1,2 kilometra, planirana je od brda Gorica, Ulicom Ivana Crnojevića, preko mosta „Milenijum“, ulicom 13. jula, Moskovskom ulicom do Bulevara revolucije.

Nakon kompletiranja projektnog zadatka, Agencija će objavljiviti javni poziv za odabir najpovoljnijeg projektanta.

"Imajući u vidu zakonske procedure koje se moraju sprovesti i njihovo trajanje, kako za izradu projekta tako i za izvođenje radova, nezahvalno je govoriti o rokovima završetka, ali kada projekat biciklističkih staza bude završen, pristupiće se faznoj realizaciji radova. Za očekivati je da u drugoj polovini godine, za jedan od navedenih koridora imamo urađenu biciklističku stazu“, zaključeno je u saopštenju.

Portal Analitika