Tenis

Đoković: Nijesam igrao kako sam želio

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković rekao je da je zadovoljan plasmanom u finale Australijan Opena, ali ne i svojom igrom protiv Stanislasa Vavrinke.
Đoković: Nijesam igrao kako sam želio
Portal AnalitikaIzvor

“Mnogo mi znači prolazak u finale i pobjeda protiv sjajanog igrača, aktuelnog šampiona, koji igra svoj najbolji tenis na ovom turniru. Vodili smo sjajne borbe u posljednje dvije godine, ni sada to nije izostalo. Peti set je išao meni na ruku i uspio sam da se izborim. Nijesam igrao na nivou na kojem sam želio, imao sam trenutke kada i jesam, ali je bilo i onih kada sam bio previše defanzivan. Ali, opet, ovo je bilo polufinale Gren slema i to je normalno”, naglasio je Đoković. 

Na pitanje kako je uspio da se izbori poslije padova u igri u pojedinim trenucima, prvi reket svijeta je rekao: 

“Obojica smo bili na terenu sa namjerom da se nađemo u finalu. Veliki je ulog i normalno je biti emotivan, imati uspone i padove, ali uvijek pokušavate da se podignete. On me je tjerao da se pomučim, nije bilo lako, ali mi je drago što sam prošao u finale”. 

Srpskog tenisera u finalu, njegovom 15. na Gren slem turnirima, očekuje susret sa Britancem Endijem Marejem. 

“Finale se neće mnogo razlikovati od ovog meča. Možda će biti i teže, definitivno ću morati da odigram svoj najbolji meč na turniru. To je finale, Marej je u dobroj formi i očekujem veliku borbu”, istakao je Đoković.

(B92.net)

Portal Analitika