Tenis

Đokoviću maraton i finale Australijan opena!

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u finale prvog Gren slema sezone Australijan opena!
Đokoviću maraton i finale Australijan opena!
Portal AnalitikaIzvor

Đoković je u polufinalu poslije maratona i skoro četiri sata igre u pet setova savladao četvrtog tenisera svijeta Stanislasa Vavrinku 7:6, 3:6, 6:4, 4:6, 6:0. Đoković se tako revanširao Švajcarcu za prošlogodišnji poraz u četvrtfinalu i onemogućio ga da brani titulu u Melburnu. Ovo im je bio 20. međusobni duel, a srpski teniser izgubio je samo tri duela.

U prethodne dvije sezone Đoković i Vavrinka takođe su igrali mečeve u pet setova – prvo je dobio Novak, a zatim prošle sezone Švajcarac. Za razliku od ta dva spektakularna okršaja, sada smo gledali festival grešaka u kojem su obojica tenisera bili stegnuti tokom najvećeg dijela meča. Tenzija se osjećala u bukvalno svakom poenu, a i statistika je rječita – Novak je imao 27 vinera i 49 neiznuđenih grešaka, a Vavrinka je meč završio sa 42 direktna poena i 69 grešaka. 

Novak će se za trofej boriti u neđelju ujutro sa Britancem Endi Marejem, a inače juriće svoju osmu Gren slem titulu. Novak i Marej su se do sada sastajali 23 puta, Đoković je pobijedio u 15 mečeva, od toga u sva četiri prošlogodišnja, kao i u sva tri dosadašnja na Australijan openu. A na Australijan openu - Novak Đoković nikada nije izgubio finale. Finalni duel na program je u neđelju od 9.30.

rezdjokvavr

 

statdjokvavr

 

Portal Analitika