Sci/Tech

Aplikacija za rangiranje prijatelja

U vašem krugu prijatelja postoje osobe sa kojima volite da provodite vrijeme, oni koji djeluju pozitivno na vas ali i oni koji imaju negativan uticaj.
Aplikacija za rangiranje prijatelja
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Pomoću nove aplikacije, možete otkriti tačno kako različiti ljudi utiču na vas i kako se zbog njih osjećate, prenosi Dejli mejl.

Nazvana “people keeper”, aplikacija se sinhronizuje sa monitorom koji prati otkucaje srca i bilježi promuene u raspoloženju i emotivnom stanju kada se nalazite u krugu prijatelja.

Besplatna iOS aplikacija koju su kreirali umjetnici Kajl Mekdonald i Loren Mekarti nedavno je testirana na grupi studenata sa Karnegi Melon Univerziteta.

Kada monitor koji prati otkucaje srca, uoči neku promjenu, pita korisnika da objasni kako se trenutno osjeća, gdje se nalazi i sa kim je u društvu.

Vremenom se napravi algoritam koji ukazuje na to sa kim se osjećamo prijatno, ko nas nervira i koga treba da izbjegavamo.

“People keeper” koristi GPS i narukvicu koja prati rad srca i na osnovu toga se vodi evidencija kada i gdje ste išli i kako ste se u tim trenucima osjećali.

Za ljude koji nemaju monitor koji prati rad i otkucaje srca, aplikacija omogućava manuelno unošenje podataka o trenutnim emocijama.

Izvor i foto: b92.net

Portal Analitika