Fudbal

Grof platio pripreme Mladosti u Antaliji

Mladost u Antaliji? Iznenađenje, ako se zna da su Podgoričani već imali zakazane pripreme u Ulcinju, a crnogorski timovi zbog očajne finansijske situacije sve rjeđe posjećuju najpopularniju evropsku bazu za zimske pripreme.
Grof platio pripreme Mladosti u Antaliji
Portal AnalitikaIzvor

Do promjene plana, međutim, nije došlo slučajno. Dogodio se nevjerovatan gest – Miodrag Božović Grof, strateg moskovske Lokomotive i najbolji crnogorski trener, odlučio je da plati kompletne pripreme “crvenih đavola” u Turskoj.

“Prije nekoliko dana Božović me je pozvao iz Antalije, gdje se pripremao sa svojom Lokomotivom, i pitao me da li smo raspoloženi da dođemo u Tursku, sve o njegovom trošku“, priča Miodrag Vukićević, član uprave Mladosti, nekadašnji fudbaler.

Stvar je interesantija i zbog toga što Božović nikada u karijeri nije nosio dres Mladosti. Naprotiv, bio je fudbaler, kapiten, kasnije i trener Budućnosti. Za Mladost ga, međutim, vežu prijateljstva – sa Vukićevićem, ali i drugim ljudima.

“Ovo je gest koji nije zabilježen na ovim prostorima i ne postoje riječi kojima možemo da izrazimo zahvalnost Božoviću, po meni najboljem treneru na prostorima bivše Jugoslavije“, kaže Vukićević.

Podgoričani su, naravno, odmah otkazali pripreme u Ulcinju, uštedjeli sredstva, i počeli da se spremaju za premijerni put u Antaliju, gdje će boraviti od 2. do 12. februara. Grof plaća sve – avionske karte, smještaj u hotelu “Top Kapi”…

(reprezentacija.me)

Portal Analitika