Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • UP: Identifikovan maloljetnik koji je bacio suzavac na školu, policajac kažnjen za parkiranje na mjestu za OSI

UP: Identifikovan maloljetnik koji je bacio suzavac na školu, policajac kažnjen za parkiranje na mjestu za OSI

Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su identifikovali lice za koje se sumnja da je u prostorijama Osnovne škole „Njegoš“ u Cetinju upotrijebilo hemijsko sredstvo – sprej, koji podsjeća na tzv. suzavac. Radi se o maloljetnom A.M. (15) iz Cetinja, navodi se u saopštenju Tima za odnose s javnošću Uprave policije.
UP: Identifikovan maloljetnik koji je bacio suzavac na školu, policajac kažnjen za parkiranje na mjestu za OSI
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Policijski službenici su u prostorijama OB Cetinje, u prisustvu roditelja, od A.M. uzeli izjavu na okolnosti događaja.

O događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Cetinju, koji se izjasnio da u konkretnom slučaju nema elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Službenici OB Cetinje će, shodno tome, protiv maloljetnog A.M. Područnom organu za prekršaje podnijeti prekršajnu prijavu, zbog osnovane sumnje da je počinio prekršaj iz čl. 7 st. 2 Zakona o javnom redu i miru – naročito drsko ponašanje. 

Iz Tima za odnose s javnošću UP takođe je saopšteno da je policijskom službeniku koji je parkirao vozilo na parking mjestu za OSI izdat prekršajni nalog i cijeniće se da li će biti disciplinski procesuiran.

„Nadležna služba Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova je, po saznanju za fotografiju a na kojoj se vidi da je policijsko vozilo sa registarskim oznakama P MK 001 zaustavljeno ili parkirano na dijelu parking mjesta predviđenom za parkiranje vozila koje koriste osobe sa invaliditetom, preduzela mjere i radnje radi utvrđivanja činjenica saobraćajnog prekršaja koji je na njoj prikazan“, stoji u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Utvrđeno je da je vozilom upravljao Đ.V. službenik Odjeljenja bezbjednosti Mojkovac, te da je pomenuto službeno vozilo parkirao na dijelu parking mjesta predviđenom za parkiranje vozila koje koriste osobe sa invaliditetom a koje se nalazi u Bijelom Polju gdje je Đ.V. tog dana, 27. januara ove godine, službeno boravio.

Ovlašćeni policijski službenik Centra bezbjednosti Bijelo Polje je, zbog saobraćajnog prekršaja koji je počinio, policijskom službeniku Đ.V. izdao prekršajni nalog za plaćanje novčane kazne u iznosu od 50 eura.

„Želimo da naglasimo da Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova poštuje prava svih građana, a posebno ranjivih kategorija među kojima su osobe sa invalititetom, te da realizuje zajedničke aktivnosti sa organizacijama koje se zalažu za promociju ljudskih prava i sloboda OSI. Shodno tome, nadležni organi Uprave policije MUP-a će, imajući u vidu sve činjenice koje će biti utvrđene u konkretnom slučaju, cijeniti da li će protiv policijskog službenicka Đ.V. biti pokrenut disciplinski postupak“, zaključak je saopštenja.

Portal Analitika