Politika

Radman izabran za predsjednika parlamenta Herceg Novog

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS), Andrija Radman izabran je danas za predsjednika hercegnovskog parlamenta, prenosi Radio Jadran.
Radman izabran za predsjednika parlamenta Herceg Novog
Portal AnalitikaIzvor

Njega su, na konstitutivnoj sjednici, podržala 22 odbornika DPS-a i građanske liste „Izbor".

Protiv je bilo sedam odbornika koalicije SNP-DF-NS i 2 Novske liste. Jedan odbornik (Nova-Boris Seferović) bio je uzdržan, a dva odbornika SDP-a se nisu izjašnjavala.

Time je, kako prenosi Radio Jadran, prvu provjeru prošla nova vladajuća koaicija u Herceg Novom, koju čine 13 odbornika DPS-a i devet „Izbora".

“Trudiću se da povjerenje koje sam dobio opravdam najbolje što znam i umijem da budem konstruktivan u svom radu kao što sam to bio u predhodnom periodu. Smatram da budući rad ovog doma treba da se ogleda u međusobnoj toleranciji, uvažavanju, ali prije svega i obavljanju one funkcije zbog koje smo birani ovdje, kako bi ostvarili sve ono što smo građanima obećali”,  kazao je Radman nakon što je potpisao zakletvu.

On je obećao da će raditi u interesu grada, onako kako se to očekuje, da to bude na prvom mjestu.

Radman je sljedeću drugu redovnu sjednicu Skupštine, po hitnom postupku, sazvao za ponedjeljak 2. februara. Na toj sjednici je trebalo da bude izabran i gradonačelnik.

Po koalicionom sporazumu “Izbor” će u prve dvije godine mandata imati gradonačelnika, dok će DPS rukovoditi lokalnim parlamentu, nakon čega će se predstavnici dvije liste zarotirati na tim funkcijama.

Portal Analitika