Društvo

Još jedna beba inficirana u Bijelom Polju

Beba koja je prije dva dana rođena u bjelopoljskom Porodilištu, prebačena je u Klinički centar, zbog neonatalne infekcije, saopšteno je iz nevladine organizacije Euromost.
Još jedna beba inficirana u Bijelom Polju
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Oni navode da im se jutros javio Aladin Bećirović i obavijestio ih, da mu se u utorak veče u pola deset porodila supruga Edita, da je dobio zdravu kćerku i da je sve dva dana bilo uredno.

- Dijete je bilo dobro do jutros, kada ga je pozvala supruga Edita i obavijestila da im je dijete inficirano. Aladinu je jutros doktor, potvrdio informaciju o infekciji i da moraju da bebu prebace u Klinički centar u Podgoricu, jer u Opštoj bolnici u Bijelom Polju ne mogu da je ispitaju o kakvoj se infekciji radi - saopštili su iz Euromosta.

Oni dodaju da im je Aladin kazao da je beba dva dana bila dobro, “što mu je u nekoliko puta i doktor potvrdio i da do jutros nije imala nikakvih zdravstvenih problema”.

Iz Euromosta su apelovali na Ministarstvo zdravlja, da ako Porodilište nema u Bijelom Polju uslove za dalji rad,da ga do daljnjeg ponovo zatvore.

Portal Analitika