Košarka

Dubljević blistala u trijumfu Galatasaraja

U proteklom kolu Eurolige, najbolja crnogorska košarkašica Jelena Dubljević odigrala je sjajno za Galatasaraj u pobjedi protiv Dinama iz Kurska.
Dubljević blistala u trijumfu Galatasaraja
Portal AnalitikaIzvor

Dubljević je u tom meču ostvarila učinak od 25 poena, 8 skokova i 3 asistencije, a odličnu igru ''četvrotka'' naše reprezentacije ponovila je u turskom šampionatu, u trijumfu protiv USK-a, kada je postigla 18 pogodaka.

Odlična je u Turskoj bila i sjajna Milica Jovanović, koja je u pobjedi Adane nad Mersinom nakon produžetka postigla 19 poena, 6 skokova i 4 asistencije. Iva Perovanović je sa Ordusporom srušila svoj bivši klub Bešiktaš. Iva je osvajanju dva boda doprinijela sa 13 pogodaka. 

Odlična je bila i Milka Bjelica, koja je pomogla Hataiju da ostvari tek drugu prvenstvenu pobjedu sa 14 poena, 5 skokova i 3 asistencije. U Španiji je Ešaja Marfi postigla 23 poena, uz po 4 skoka i asistencije u trijumfu Salamanke.

Jovana Pašić nastavlja sa blistavim izdanjima u dresu Vojvodine. Mlada Crnogorka je u uspjehu nad Srbobranom pogodila protivnički koš 38 puta, a imala je i 10 asistencija, 9 skokovai  8 ukradenih lopti za indeks 59! Njena saigračica Jelena Vučetić se u strijelce upisala 28 puta.

Odlična u Srbiji bila je i Kristina Raković sa 17 poena u pobjedi Šumadije nad Zvezdom, njena drugarica iz tima Ćulafić je ostvarila 11 poena i 9 asistencija, a Anđela Zlajić je u pobjedi Spartaka nad Vrbasom ubacila 14 poena.

(kosarka.me)

Portal Analitika