Fudbal

Savićević: Da sam u Zvezdi doveo bih Jovovića

Legendarni as Crvene zvezde Dejan Savićević i tokom zimske pauze ne može da ne razmišlja o bivšem klubu. Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore upućen je u dešavanja u Ljutice Bogdana, a osvrnuo se i na dešavanja oko prelaska Vladimira Jovovića iz Sutjeske u Zvezdu.
Savićević: Da sam u Zvezdi doveo bih Jovovića
Portal AnalitikaIzvor

''Bio sam u Americi, nijesam baš najbolje ispratio sve što se izdešavalo posljednjih dana, ne znam detalje. Ono što je sigurno, da sam u Zvezdi, ja bih ga doveo. Vladimir je dobra investicija'', kazao je Savićević za Blic.

Postoji priča da su transfer spriječile “delije” zbog Jovovićeve navijačke opredijeljenosti.

''Ne znam da li u tome ima istine i ne bih da pričam o nečemu sa čime nijesam upoznat. Vladimir se dokazao igrama u mladoj reprezentaciji Crne Gore, priključen je najboljem timu u ovom kvalifikacionom ciklusu i kao jedini igrač iz naše lige odigrao je sve četiri utakmice. Deficitarni smo na krilnoj poziciji i on se dobro snašao.''

Njegov prezimenjak Vukan nikako da “opravda” prezime, iako je već duže vrijeme prvotimac Zvezde.

''Teško je iz omladinaca postati odmah glavna zvijezda. Bio je najbolji igrač te generacije 1994, odskakao je od vršnjaka, ali su vjerovatno i česte promjene trenera uslovile da se ne iskaže do kraja. Kod jednog igra, dobije šansu, pa ga drugi ne vidi u timu. Čuo sam da postoji i mogućnost da napušti Zvezdu'', kaže Savićević.

U jednom trenutku bila je dilema oko izbora reprezentacije - Srbija ili Crna Gora.

''Vukan je igrao sa starim pasošem za Crnu Goru. Kad mu je istekao, morao je da se opredijeli. Njegov otac je iz Nikšića, zbog života u Beogradu izabrali su srpski pasoš, ali je on nama interesantan kao igrač. Razmišljamo o Vukanu kao reprezentativcu Crne Gore u budućnosti, vidjećemo šta će se desiti.''

Crna Gora u nešto boljoj atmosferi od Srbije dočekuje mart i nastavak kvalifikacija za Euro 2016.

''Daleko je još, ima dva mjeseca. Sad je pripremni period i najvažnije je da se igrači dobro spreme i da nema povreda. Iskreno, zaostali smo u našoj grupi. Rusija nam je sljedeći rival, biće veoma teško da izborimo plasman, ali ne treba gubiti nadu. Ima još šest utakmica. Isto važi i za Srbiju. Ništa nije izgubljeno dok se odlučuje na terenu i postoje matematičke šanse'', završio je Savićević.

Portal Analitika