Rukomet

Markoviću i Stojanoviću po dva miliona i ''Maserati''!

Rukometaši Katara nastavljaju da ispisuju stranice istorije svoje zemlje, plasmanom u polufinale Svjetskog prvenstva koje se igra baš u toj zemlji.
Markoviću i Stojanoviću po dva miliona i ''Maserati''!
Portal AnalitikaIzvor

Katar je u četvrtfinalu savladao Njemačku rezultatom 26:24 i tako obezbijedio duel protiv Poljske koja je eliminisala Hrvatsku. Mnogo je zanimljivih činjenica vezanih za domaćina ovog takmičenja – od reprezentativaca, načina igre, činjenice da nikada do sada nijesu bili bolje plasirani od 16. mjesta na svjetskim prvenstvima.

Nikada nijesu učestvovali na Olimpijskim igrama, ali je nacionalni Savez odlučio da velikim ulaganjem podigne ovaj sport i reprezentaciju gurne među sam svjetski vrh. To se dogodilo na domaćem terenu, a igrači će zbog velikog uspjeha biti adekvatno nagrađeni. 

Za plasman u polufinale svaki rukometaš Katara dobiće po dva miliona dolara i automobil marke “Maserati”, pa i ne čudi zašto mnogi Evropljani uzimaju državljanstvo ove zemlje. 

Za ovu arapsku zemlju iz Persijskog zaliva igraju Crnogorci Žarko Marković i Goran Stojanović, Srbin Danijel Šarić, Bosanac Eldar Memišević, Francuz Bertran Ron, Kubanac Rafael Kapot i Španac Borha Fernandes. Selektor Katara je španski stručnjak Valero Rivera koji je sa Barselonom osvojio više od 70 trofeja.

stojanovic29-01
Portal Analitika