Fudbal

Vukan Savićević: Igraću opet za Crnu Goru

Igrao je za kadetsku reprezentaciju Crne Gore, pa za omladinsku Srbije, a sada bi opet mogao nazad - među hrabre sokolove - Vukan Savićević, talentovani vezista Crvene zvezde u ozbiljnim je pregovorima sa Fudbalskim savezom Crne Gore oko dobijanja crnogorskog državljanstva, saznaje Topfudbal.
Vukan Savićević: Igraću opet za Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

"Kontaktirali su me ljudi iz FSCG prije mjesec dana, razgovarao sam s njima što se tiče igranja za Crnu Goru. Ne znam dokle je došla priča sa pasošem, ali znam da je procedura uveliko u toku. Iskreno, imam veliku želju da obučem dres Crne Gore", istakao je Savićević. 

S obzirom da je rođen 29. januara 1994. godine mladi Savićević još ima pravo igranja za mladu reprezentaciju što je svakako veliki plus za budućnost našeg fudbala.

"Nemam namjeru da preskačem stepenice. Ukoliko dobijem državljanstvo, prvo bih igrao za mladu selekciju, a kasnije ako zaslužim za najjači tim. Mlad sam, treba sve da ide nekim normalnim tokom".

Momak rođen u Beogradu sa korjenima iz Nikšića mogao bi u perspektivi da bude ozbiljan igrač za našu A selekciju. Ono što je bitno je kontinuitet igara u Crvenoj zvezdi, a to nadareni fudbaler nije imao tokom jeseni. 

"Bio sam starter na početku prvenstva, ali nijesam imao neki veliki učinak, pa je bilo logično da me trener skloni. Nažalost po ekipu, niko od ostalih momaka iz veznog reda nije imao valjan učinak, pa zato zaostajemo za Partizanom", rekao je Savićević i dodao da će sa pozicije klasične "desetke" na proljeće biti prekomandovan na centralnog vezistu.

Dvadesetogodišnji vezista 2009. i 2010. godine igrao je za kadetsku selekciju Crne Gore sa pasošem SiCG, što je bilo moguće sve do promjene zakona o dvojnom državljanstvu. Nakon donošenja istog odlučio se da reprezentativnu karijeru nastavi u Srbiji. 

Bio je kapiten omladinske reprezentacije Srbije koja je u Litvaniji osvojila pehar namijenjn prvaku Starog kontinenta. Ipak, Vukan nije bio dio šamponske ekipe koju je stvorio Ljubinko Drulović, jer ga njegov klub nije puštio da usred evropskih obaveza (meč sa Černomorecom, đe je bio strijelac, ali je Zvezda ispala) bude dio nacionalnog U19 tima. 

(Topfudbal.me)

Portal Analitika