Region

Vučić o Ciprasu: Ne vjerujem u politiku ''lako ćemo'', Grcima želim uspjeh

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da vjeruje u strukturne promjene, težak rad i mukotrpno ozdravljenje privrede, a ne u politiku "lako ćemo".
Vučić o Ciprasu: Ne vjerujem u politiku ''lako ćemo'', Grcima želim uspjeh
Portal AnalitikaIzvor

"Vjerujem u težak rad, u teške strukturne reforme, vjerujem u promjenu naših navika, naše svijesti, u teško i mukotrpno ozdravljenje naše privrede i zato sam tom poslu posvećen na takav način i po tom pitanju sam bliži Njemcima, Austrijancima ili skandinavskim narodima, nego što bih se poredio sa našom braćom i prijateljima u južnoj Evropi", rekao je Vučić komentarišući poruke novog grčkog premijera Aleksisa Ciprasa o odustajanju od štednje i novim mjerama za ozdravljenje grčke privrede.

Vučić je u intervju za ORF podsjetio da nije Srbija slučajno jedina zemlja koja je bez pritiska bilo koga iz EU, MMF, SB, Evropske banke - bilo koga krenula u teške mjere i reforme i mjere fiskalne konsolidacije, te dodao da je to put ozdravljenja, "zato što ništa neće pasti sa neba".

"Da prihvatim da kažem narodu nećete da plaćate struju, da ću bez ekonomske podloge da povećam platu u javnom sektoru za 70 eura svima odmah, obećavam kule i gradove koje je nemoguće izvesti a da to niste zaradili - sebe doživljavam kao ozbiljnog i odgovornog čovjeka i to u Srbiji da čujete nećete", rekao je premijer.

Svjestan je oduševljenja i kod Srba i u cijelom regionu zbog onoga što se desilo u Grčkoj, ali on ga ne dijeli.

"Većina ide linijom manjeg otpora, misli eto stigla nam je politika lako ćemo - ja ne vjerujem u takvu politiku, a Ciprasu želim sav uspjeh i sreću - ako pokaže da takvom politikom može da izvuče zemlju iz krize to će biti nešto genijalno i onda je u pravu. Onda svi mi ostali koji mislimo da samo velikim trudom i radom rezultat može da se postigne treba da se sklonimo", rekao je on.

Izvor: novosti.rs

Portal Analitika