Sci/Tech

Siemens u Podgorici predstavio najnovije tehnologije u oblasti energetskog menadžmenta

Kompanija Simens predstavila je klijentima u Podgorici novu seriju pametnih uređaja pomoću kojih se na najefikasniji i najbezbjedniji način električna energija sprovodi od trafostanice do stambenog objekta.
Siemens u Podgorici predstavio najnovije tehnologije u oblasti energetskog menadžmenta
Portal AnalitikaIzvor

„Ova rješenja faktički prave od jednog objekta mjesto gdje je moguć konstantan monitoring utroška električne energije i gdje je pouzdanost napajanja maksimalna, i što povećava bezbjednost objekta i ljudi u njemu“, kazao je Siemensov inženjer iz divizije Energy Management Stevan Simeunović.

Direktorka Siemens d.o.o. Podgorica Snežana Ivanović podsjetila je da je kompanija Siemens prisutna u preko 200 zemalja svijeta i to već 168 godina, a da je 2015. godina od posebnog značaja za Crnu Goru.

„Ova godina je za nas veoma bitna, jer u njoj obilježavamo jubilej - 15 godina uspješnog poslovanja kompanije Siemens d.o.o. Podgorica u Crnoj Gori. Ovu priliku takođe želim da iskoristim kako bih se zahvalila na ukazanom povjerenju i dugogodišnjoj saradnji, tokom koje smo ostvarili značajne rezultate radeći na zajedničkim projektima“, kazala je Ivanović.

Kao globalni tehnološki gigant koji je samo prošle godine prijavio 8600 patenata, Siemens svoja iskustva, znanje i savremene tehnologije donosi i na naše tržište. U dosadašnjem poslovanju Siemens je svoje tehnologije primijenio u gradnji trafostanica, opremanju crnogorskog zdravstva, kao i hotelskih, poslovnih i stambenih objekata visoke kategorije.

Novi pametni kompaktni prekidači snage 3VA i oklopljeni sabirnički sistemi Sivacon 8PS dio su šire palete proizvoda ove kompanije koja u narednom periodu najavljuje snažniji poslovni fokus u oblasti energetskog menadžmenta.

Siemens će, takođe, sjutra održati obuku projektanata za rad u Simaris Design softveru.

Portal Analitika