Društvo

REAGOVANJE: Portal Analitika ne prati trendove u dizajnu postera

Dizajner postera za žurku Pravnog i Ekonomskog fakulteta Božidar Čabarkapa, reagovao je na tekst Portala Analitika “Foto: Neobičan poster za žurku studenata prava i ekonomije”, u kojem navodi da naša redakcija ne prati trendove kada je u pitanju grafički dizajn.
REAGOVANJE: Portal Analitika ne prati trendove u dizajnu postera
Portal AnalitikaIzvor

“Javljam se povodom teksta sa vašeg portala u kome se kritikuje dizajn postera  za žurku Ekonomskog i Pravnog fakulteta koja je zakazana za 5. februar ove godine. Dizajniram postere već godinama i Vi ste prvi kojima je ovakav dizajn zasmetao. Možda bi malo više trebalo da pratite trendove , kada je u pitanju grafički dizajn”, navodi Čabarkapa.

Prema njegovim riječima, istina je da živimo u maloj zemlji ali ovakav dizajn postera se već godinama primjenjuje širom svijeta.

“Možda sam na poster trebao staviti dva momka, časne sestre, eventualno nekog našeg  političara ili logo vašeg portala pa onda ne bi bilo "lažnog moralisanja i puritanstva”, kaže Čabarkapa.
Prema njegovom mišljenju,  članak kao da je napisan da naškodi reputaciji vijeća studenata Ekonomskog i Pravnog fakulteta.

“ Pisanje članaka Vam je možda jača strana, ali grafički dizajn svakako nije. Ukusi jesu različiti i o njima treba raspravljati. Ja bih ovaj tekst mogao nazvati krajnje "neobičnim" ali za to nisam podoban jer se tim ne bavim. Isto bih predložio i vama kada je u pitanju dizajn "neobičnog" postera. Jer ono što je Vama neprimamljivo i odiše duhom puritanstva je nekome drugom svakako zanimljivo i privlačno za oko, izričit je Čabarkapa.

Vijeće studenata Pravnog i Ekonomskog fakulteta, kako je dodao, nije imalo ništa sa dizajnom postera već lično on.

“Oni su samo naručioci projekta. Šaljem Vam par primjera postera koji se rade širom svijeta. Možda Vam onda bude jasno da ne treba da glumimo zatucano društvo iz onih kamenih vremena, zaključio je Čabarkapa.

Portal Analitika neće dalje polemisati sa Božidarom Čabarkapom, ali  ističemo da naša redakcija nema nikakvih rezervi prema objavljivanju fotografija lijepih i atraktivnih žena.

Portal Analitika