Ostalo

Bubka: Želim da budem predsjednik IAAF

Legandarni ukrajinski atletičar Segej Bubka najavio je da će se kandidovati za predsjednika Međunarodne atletske federacije (IAAF).
Bubka: Želim da budem predsjednik IAAF
Portal AnalitikaIzvor

Bivši skakač s motkom je samo potvrdio ono što se očekivalo posljednjih nekoliko mjeseci, tako da će u izboru za prvog čovjeka IAAF biti protivnik Britancu Sebasijanu Kou.

"Želim da budem predsjednik IAAF i da na taj način vratim nešto atletici, koja mi je dala toliko toga u životu", rekao je predsjednik Olimpijskog komiteta Ukrajine, a član Savjeta IAAF od 2001. godine. Na mjestu potpredsjednika te organizacije je od 2007. godine.

Ukrajinac je u skoku s motkom dominirao više od jedne decenije, u karijeri čak 35 puta obarao svjetski rekord u skoku s motkom i osvojio je šest uzastopnih titula svjetskog prvaka. Takođe, osvojio je i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine. To mu je bila i jedina medalja na olimpijskim igrama, pošto 1984. godine nije učestvovao na Igrama u Los Anđelesu zbog bojkota Sovjetskog saveza, a povrede i pad forme su ga spriječili da dođe do odličja na Igrama 1992, 1996. i 2000. godine. Karijeru završio 2001. godine.

Izbori za predsjednika IAAF održaće se ove godine, kada će se završiti mandat Lamine Dijaku, koji je na čelu te organizacije od 1999. godine.

Portal Analitika