Društvo

Edukativne radionice i preventivni ginekološki pregledi

Dom zdravlja Podgorica obilježiće i ove godine Evropsku nedjelju prevencije karcinoma grlića materice, organizovanjem edukativne radionice, koja je namijenjena prvenstveno ženama u reproduktivnom životnom dobu, ali i svim zainteresovanim sugrađankama.
Edukativne radionice i preventivni ginekološki pregledi
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Službe za odnose s javnošću Doma zdravlja Podgorica predavanje o samoj bolesti i značaju prevencije za uspješno liječenje, u četvrtak, 29. januara 2015.godine, u 11 sati, u kongresnoj sali u sklopu zdravstvenog objekta Doma zdravlja Podgorica u Bloku pet, održaće dr Milovan Jovanović, načelnik organizacione cjeline izabranih doktora za žene u Domu zdravlja Podgorica.

„Nakon predavanja sve zainteresovane žene moći će da obave preventivni ginekološki pregled“, stoji u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Nedelja prevencije raka grlića materice obilježava se po deveti put ove godine, u periodu od 25. do 31. januara, sa ciljem da se poboljša informisanost žena i opšte populacije o značaju preventivnih pregleda žena i da se na taj način doprinese smanjenju oboljevanja i umiranja od ovog, još uvek veoma ozbiljnog problema javnog zdravlja. 

Portal Analitika