Društvo

FOTO: “Neobičan” plakat za žurku studenata prava i ekonomije

Studentsko vijeće Pravnog fakulteta i Savez studenata ekonomskog fakulteta, objavili su u najmanju ruku, neprimjeren plakat za zajedničku žurku studenata tih fakulteta koja treba da se održi 5. febraura u jednom poznatom podgoričkom noćnom klubu.
FOTO: “Neobičan” plakat za žurku studenata prava i ekonomije
Portal AnalitikaIzvor

Na plakatu, koji je osvanuo na društvenim mrežama pod nazivom “Reload Party” nalaze se dvije nepoznate oskudno odjevene djevojke, pa bi neupućeni posjetilac mogao da se da zapita da li su dotične dame, možda, predsjednice udruženja studenata prava i ekonomije.

Šalu na stranu. Ali, plakat liči na one kojima se reklamiraju erotski filmovi iz 80-tih godina prošlog vijeka. Nadalje, mogao bi da sugeriše da će se kao “specijalne” gošće na studentskim žurkama pojaviti striptizete ili go-go igračice, što je apsolutno neprimjereno za akademske građane. Crnki i plavuši se nema što prigovoriti na izgledu, može samo na stajlingu.

Pozitivno je što udruženja studenata prava i ekonomije organizuju zajedničke žurke, budući na višedecenijsko rivalstvo studenata tih fakulteta, ali, krajnje je neprimjereno da Ekonomski fakultet i Pravni fakultet kao dvije najstarije visokoobrazovne institucije u državi, koje su dale najveći broj intelektualaca, nosioca državnih funkcija i naučnika, na ovaj način urušavaju svoj akademski nivo.

Bez lažnog moralisanja i puritanstva.

P.Zečević

parti

 

 

 

 

Portal Analitika