Politika

SUHIH: U februaru formiranje komisije za provjeru odluka Mugoše o raspolaganju imovinom

Skupština Glavnog grada donijeće odluku o formiranju komisije koja će provjeravati odluke bivšeg gradonačelnika dr Miomira Mugoše i zakonitost, uspješnost i transparentnost raspolaganja imovinom Podgorice od 2000. godine do danas.
SUHIH: U februaru formiranje komisije za provjeru odluka Mugoše o raspolaganju imovinom
Portal AnalitikaIzvor

To je za Dan najavio predsjednik Skupštine Glavnog grada Đorđe Suhih iz redova SDP-a, povodom obnovljene inicijative SNP-a da komisija bude formirana.

Suhih je objasnio da zasad imaju samo tehničku dilemu u vezi sa njenim formiranjem, odnosno sa tim da li da čekaju sjednicu Skupštine Podgorice ili da je formiraju nezavisno od sjednice gradskog parlamenta.

- O tome ćemo se dogovoriti na sastanku šefova klubova odbornika, kada se bude određivao datum održavanja sjednice gradskog parlamenta. Kako je ranije dogovoreno, članovi komisije biće predstavnici svih odborničkih klubova. Komisija će vrlo brzo biti formirana - saopštio je Suhih.

Prevashodno, kako je objasnio, komisija bi trebalo da provjeri slučaj "Carine", kao i davanje zemljišta Kombinatu aluminijuma Podgorica.

- Normalno, ona će funkcionisati i u vezi sa drugim pitanjima, ako se ukaže potreba. Ovo su dvije tačke koje će se na dnevnom redu naći sigurno - saopštio je Suhih, uz napomenu da bi formiranje komisije moglo biti ozvaničeno u februaru.

Dan podsjeća da je klub odbornika SNP-a 15. januara Suhihu podnio predlog da u dnevni red prve naredne sjednice Skupštine Glavnog grada uvrsti predlog o obrazovanju komisije za provjeru zakonitosti, uspješnosti i transparetnosi raspolaganja imovinom Glavnog grada od 2000. godine do danas.

Portal Analitika