Tenis

AO: Đoković eliminisao Raonića za polufinale!

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijan Opena, trijumfom nad Kanađaninom Milošem Raonićem u tri seta.
AO: Đoković eliminisao Raonića za polufinale!
Portal AnalitikaIzvor

U prvom setu kanadski teniser je uspio da parira Đokoviću, ali potom je prvi reket svijeta pokazao svoju nadmoć. Raonić je posebno mučio Đokovića svojim servisom kada je srpski teniser imao prilike za brejk, ali je na kraju imao samo 15 as udarac, nasuprot osam prvog reketa svijeta. 

Đoković je posebno dobar na prvom servisu, osvojio je čak 89 odsto poena na njemu, dok je Raonić imao 72 odsto uspješnosti. U vinerima su bili približno isti, Raonić je imao čak jedan više od Novaka, ali je srpski teniser imao 19 neiznuđenih grešaka manje, a 23 poena više tokom dva sata igre.

Đoković i Raonić do ovog duela sastajali su se četiri puta i svaki put pobijedio je srpski teniser, uključujući i posljednji meč u finalu Pariza. Najbliži iznenađenju Raonić je bio u Rimu, kada je Đoković slavio sa 6:7 (5-7), 7:6 (7-4), 6:4. Novak Đoković će u polufinalu igrati sa aktuelnim šampionom Stanislasom Vavrinkom.

TOK MEČA:

ĐOKOVIĆ - RAONIĆ (7:6, 6:4, 6:2)

I SET - Đoković je bio siguran u prvom gemu, Raonić nije dozvolio brejk na startu i poravnao je na 1:1. Novak ubjedljiv i u trećem za 2:1. Sjajna igra Miloša u četvrtom gemu za 2:2. Nije imao problema Đjoković na svom servisu za vođstvo od 3:2. Sjajno izdanje Raonića u šestom, bez izgubljenog poena do 3:3. U sedmom gemu imao je Miloš 0:30, ali je preokrenuo Đoković za 4:3. Imao je Đoković dvije brejk lopte, Miloš se izvukao, i izjednačio na 4:4. Lako je Đoković stigao do 5:4, Miloš servira za opstanak u setu, i uz malo muke stiže do izjednačenja. Odlična igra Đokovića koiji bez veće muke stiše do novog vođstva, ali istom mjeromuzvratio je Raonić i bez izgubljenog poena stiže do taj-brejka. Đoković je poveo, a onda i napravio mini brejk, a Raonić smanjuje na 2:1. Uzvraća mini brejk Miloš, Đoković precizan za 3:2. Novi brejk Novaka, sljedeći uzima Raonić za 4:3. Đoković uzima oba svoja servisa za 6:3. Raonić uzima prvi svoj servis, i drugi za 6:5. Đoković je dobio prvi set u taj-brejku 7:5.

II SET - Počeo je drugi set, Raonić servira, ali Đoković ekspresno stiže do tri brejk lopte, koristi drugu za vođstvo od 1:0. Sjajan gem Novaka za brzih 2:0. Miloš lako uzima svoj servis, smanjuje vođstvo Đokovića koji bez problema na svoj servis dolazi do 3:1. I Miloš bez izgubljenog poena jako lako uzima svoj servis, ali istom mjerom uzvraća Novak za 4:2. Uz malo muke Miloš uzima još jedan svoj servis i smanjuje vođstvo Novaka na 4:3. No, za sada oba tenisera sigurna na svojim servisima, novi za Đokovića i vođstvo od 5:3. Raonić servira za opstanak u setu. I to mu lako polazi za rukom, bez izgubljenog poena do 5:4. Đoković vodi 2:0, bez izgubljenog poena uzeo je svoj servis za 6:4.

III SET - Počeo je trći set... Brejk lopta za Đokovića, ali je spasava Miloš. Tri puta je imao prednost Raonić, i koristi treću za vođstvo od 1:0. Bez problema Đoković je izjednačio rezultat. U trećem gemu tri brejk lopte za Novaka, Miloš spasava prvu, ali ne i drugu za brejk Đokovića i vođstvo od 2:1. Đoković je sigurnom igrom odbranio brejk i došao do 3:1. Na servis Raonića nova brejk lopta za Đokovića koju spašava Miloš. Prednost za Novaka, koji stiže do drugog brejka i vođstvo od 4:1. Veoma lako bez izgubljenog poena Đoković stiže do 5:1. Raonić je smanjio u sljedećem gemu, ali Đoković lagano uzima svoj servis za pobjeduod 3:0 i prolazak u polufinale Australijan opena.

Portal Analitika