Društvo

VDT će saslušati sudije zbog nestanka CD-a iz slučaja Šćekić

Vrhovno državno tužilaštvo pokrenulo je istragu o nestanku dokaznog materijala iz spisa predmeta ubistva policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića, a na saslušanje će biti pozvane sudije Lazar Aković, Slavka Vukčević i Biljana Uskoković, piše Dan.
VDT će saslušati sudije zbog nestanka CD-a iz slučaja Šćekić
Portal AnalitikaIzvor

Oni će biti ispitani o okolnosti nestanka snimka saslušanja zaštićenog svjedoka u ovom predmetu.

- Vrhovno državno tužilaštvo primilo je krivičnu prijavu koju je protiv sudija Višeg suda, a zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj, podnijela Slavica Šćekić. Ona je VDT obavijestila da je na ročištu koje je održano u Apelacionom sudu saznala da je iz spisa predmeta nestao dokaz sa saslušanja zaštićenog svjedoka. Zamjenik vrhovnog državnog tužioca je proučio navode iz krivične prijave i prijavu proslijedio na dalje postupanje nadležnom gužiocu, koji će uzeti izjave od svih aktera - navodi se u odgovoru podgoričkom listu iz Vrhovnog državnog tužilaštva.

O sudbini krivične prijave, kako dodaju, biće odlučeno nakon što utvrde da li u ovom slučaju ima elemenata krivičnog gonjenja.

Slavica Šćekić, sestra ubijenog policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića, podnijela je krivičnu prijavu protiv sudija Biljane Uskoković, Slavke Vukčević, Milenke Žižić i Valentine Pavličić, zbog osnovane sumnje da su nečinjenjem i neprofesionalnim odnosom sa umišljajem počinile krivična djela nesavjestan rad u službi i zloupotreba službenog položaja.

Danu je iz Tužilaštva saopšteno da će na saslušanje biti pozvane i sudije Radomir Ivanović i Čedo Janjević, koji su bili u vijeću sudije Lazara Akovića kada je saslušavan zaštićeni svjedok. Ivanović i Janjević takođe su prisustvovali prepoznavanju zaštićenog svjedoka i bili članovi vijeća kada je utvrđivano u kojem kabinetu je sniman razgovor sa zaštićenim svjedokom.

List podsjeća da se za nestanak CD-a i postojanje službene zabilješke saznalo na glavnom pretresu 23. januara ove godine. Iako se radi o predmetu koji vodi i specijalno tužilaštvo, oni juče nisu željeli za Dan da komentarišu taj slučaj.

Portal Analitika